Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 28. jūnijs
Kitija, Viesturs, Viestards

Nozieguma vietā notver Latvenergo transformatoru apzadzējus

Ādažu novadā sestdien, 24.oktobrī, aizturēti divi vīrieši, kuri mēģināja no a/s _Latvenergo _piederošā transformatorā nozagt krāsaino metālu, vēsta _Latvenergo _Ārējās komunikācijas daļas vadītājs Andris Siksnis. Šis ir viens no retajiem gadījumiem, kad zagļi tiek aizturēti tieši objektā.

Par notikušo sākts kriminālprocess, un policija pieļauj, ka abi vīrieši vainojami nesenā līdzīgā zādzībā Ādažu novadā. Šobrīd tiek aprēķināti Latvenergo nodarītie zaudējumi.

Taču notikumi sestdienas vakarā risinājās līdzīgi trillerim. Ap plkst. 21.46 Latvenergo apakšstacijā Carnikava atslēdzās divi jaudas slēdži, bet plkst. 21.47 vēl viens slēdzis, kas nodrošina a/s Kvadra Pak elektroapgādi.

Saņemot dispečerdienesta rīkojumu, Centrālā reģiona Piejūras nodaļas elektromontieri Jānis Zvilna un Valdis Dūda veica apskati Ādažu teritorijā esošajiem transformatoriem.

Plkst. 22.30 vienā transformatoru apakšstacijā darbinieki konstatēja, ka 0,4 kV zemsprieguma sadales durvis ir atlauztas, sadale ir bojāta un elektroietaisē darbojas cilvēki. Operatīvi reaģējot, darbinieki transformatora durvīm piebrauca priekšā automašīnu, lai iespējamie zagļi nevarētu aizbēgt, un izsauca policiju.

Latvenergo pārstāvis A.Siksnis prognozē, ka, pasliktinoties ekonomiskajam stāvoklim Latvijā, līdzīgu zagšanas gadījumu skaits pieaugs.

A/s Sadales tīkls valde izteikusi pateicību elektromontieriem J.Zvilnam un V.Dūdam par pašaizliedzīgu un operatīvu rīcību, pildot darba pienākumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

KUR ZVANĪT

A/s Sadales tīkls par zādzībām iedzīvotājus aicina ziņot policijai vai zvanīt uz Latvenergo Klientu servisa bezmaksas informatīvo tālruni 80200400

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas