Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

NPA lūdz Valsts prezidentu neapbalvot Segliņu ar Viestura ordeni

Neatkarīgā policistu arodbiedrība (NPA) nosūtījusi Valsts prezidentam Valdim Zatleram vēstuli, kurā lūgts noraidīt iekšlietu ministres Lindas Mūrnieces (JL) ierosinājumu apbalvot ar Viestura ordeni bijušo iekšlietu ministru, tagad tieslietu ministru Mareku Segliņu (TP).

"Ekonomiskais stāvoklis Latvijā pēdējos gados strauji pasliktinājās tajā laikā, kad valdībā darbojās ministrs Mareks Segliņš. Reformas iekšlietu ministrijā un tās struktūrās ilgstoši netika veiktas, uz Valsts kontroles norādījumiem par nelietderīgu līdzekļu izšķērdēšanu netika reaģēts. Rezultātā būtiski samazināts policijā un iekšlietu struktūrās strādājošo darbinieku atalgojums, daudzas citas sociālās garantijas. 2009.gada 13.janvāra notikumi neliecina par to, ka M.Segliņš bija izdarījis visu iespējamo, lai novērstu nemierus un nekārtības," savu nostāju pamato NPA.

Tā norāda, ka M.Segliņš kā tieslietu ministrs turpina izmantot dienesta automašīnu personīgām vajadzībām, t.sk. braucot mājās no darba un otrādi, par to nemaksājot. NPA uzskata, ka politiķiem, kas ilgstoši bijuši un turpina palikt pie varas, ir jāuzņemas politiskā atbildība par notiekošiem procesiem, par ekonomisko krīzi Latvijā. "Viņiem nav tiesības saņemt jeb kādu valsts apbalvojumu. Pie varas esošu politiķu apbalvošana ar valsts nozīmes balvām laikā, kad krīze Latvijā nav pārvarēta, nav pieļaujama," norāda NPA.

Iepriekš L. Mūrniece skaidroja, ka ierosinājumu Ordeņa kapitulam nosūtīts tagad, jo tuvojas Latvijas Republikas proklamēšanas 91.gadadiena -  18.novembris.  L.Mūrniece uzsver, ka ierosinājusi ar dažādu pakāpju apbalvojumiem vēl aptuveni 50 bijušos un esošos iekšlietu sistēmas darbiniekus. Savukārt M. Segliņš atturas vērtēt sevi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas