Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Ogotājiem iesper zibens

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Pingvīns
P
Es ar šodien dabuju no zibens!)) Stāvēju pie loga un pīpēju. Roku biju pret palodzi atbalstijis. zibens iespēra kautkur pa mājas stūri (mums ārējā palodze iet gandrīz visai mājai riņķī) caur roku pa ķermeni un izlādējās caur celi uz radiatoru. riktīgu noraustijos un ietenterēju istabā. nekas nav apsvilis, tikai tāda trauksmes sajūta visu laiku))))
Elizabete
E
Nu kā !? Bija jauniete. Tad iespēra zibens. Pēc U skaidrojuma " Ar sprieguma potenciālu parasti saprot spriegumu starpību starp 2 punktiem, šajā gadījumā starp divām kājām." Vīrietis ar spērienu tika atmests vairāku metru attālumā. Viss taču uzrakstīts.
e.
e
"Jauniete kopā ar kādu 21 gadu vecu vīrieti" - tātad 18 gados vēl ir jauniete, bet no 21 gada jau ir vecs vīrietis. Bet slimnīcā "novēros sievietes vispārējo veselības stāvokli". Tātad slimnīcā nonāca jau kā sieviete, nevis jauniete. Saprotu, ka karsti un ir sestdiena, bet varbūt tomēr Dienai pirms publicēšanas vajadzēja pārlasīt tos BNS savārstījumus.
A
A
Uz kurieni ķēdīte aizvada zibeni no sirds? Uz vēderu? Tādā gadījumā ļoti svarīgi, lai pirms zibens spēriena tu būtu ēdis zaļus zirnīšus ar kāpostiem. Zibens lādiņš tos uzvārīdams apsaslāpēsies un tev ir izredzes, ka tas, noplūzdams zemē, apvilinās tikai matiņus uz tavām kājām. Kā cūkai pēc kaušanas. Jā, un Discovery tas ir tas īstais zinību apcirknis! It sevišķi tais pārraidēs, kur stāsta par spoku ķeršanu.
ss
s
Nezinu, bet Discovery kanālā stāstīja ka zelta ķēdīte tieši palīdz nenomirt no zibens spēriena, jo novada lādiņu prom no muguras un sirds.
U
U
:) Oi, atkal izdzēsa! Jau zinu, ka tuvojoties Mūkusalas 15, kājām jābūt kopā!!! :D
Jukums
J
Labi, ka vēl dzīvi tie ogotāji. P.S. Nebrīnīšos, ja vēl kāds oficiāls dienests painteresēsies vai ogotāji bija to idiotisko patentu samaksu iemaksājuši.
U
U
Pilnīgi tev piekrītu. Ar sprieguma potenciālu parasti saprot spriegumu starpību starp 2 punktiem, šajā gadījumā starp divām kājām.
Druiids
D
P.S. ir tāds raidījums "Mythbusters", kur pāris veči mēģina apgāzt visādus "mītus" - ka no griestiem krītošs gaisa ventilatoru var galvu nocirst, ka var no šūpolēm kosmosā aizlidot, ka dakšiņa atvērtā šampānieša pudelē saglabā šampānieti svaigu ilgāk utt. Gandrīz vienmēr viņi pierāda, ka tās ir muļķības. Reiz mēģināja pārbaudīt, vai zibens tiešām var nosist kādu, kurš mājā mazgājas dušā vai runā pa telefonu, un... tas tiešām var notikt. Pat mūsdienu mājā ar zemējumu visiem kontaktiem - elektrības lādiņš zibenim var būt pat neprognozējami liels, un var izsist no ierindas gan visas elektroierīces, gan arī noklapēt Tevi dušā.
neko nesaprotu no fizikas
n
...var parēķināt kāds sprieguma potenciāls (un līdz ar to sprieguma blieziens pa ... :) ir starp kājām, .. --------- spriegums ir potenciāla starpība, tātad starp kājām var būt spriegums nevis sprieguma potenciāls, skadrs?
Druiids
D
Ļoti paveicās tai ogotājai. Ja zibens viņai būtu iespēris, tas ogļu čupuņa vien paliktu. Tātad dabūja rikošetu. Un arī pēc tādasnelaimes, vismaz tika pie palīdzības, nevis palika guļam pāris dienas, kamēr "glābēji" sameklēja. Katrā ziņā - labāk sekot senču metodei - kad pērkons un zibens visapkārt, jāguļās uz zemes. Labāk izmirkt, nekā tēlot kustīgu mērķi zibenim.
aanus>trulais
a
Gumijas zābaks, ko tu sauc par galvu, tevi tiešām neglābs
A
A
Labi ka vismaz ogotāja nebija viena. Kritiskos gadījumos vismaz palīdzība ir pie rokas.
U
U
Sen zināms fakts, bet pie šitiem pērkoņiem un zibeņiem- atgādināšu un bez jokiem. Ja apkārt zibeņo kā pašlaik, ja stāviet uz zemes, stāviet uz vienas kājas vai abas kājas cieši kopā. Tie kuri kaut ko saprot no fizikas, var parēķināt kāds sprieguma potenciāls (un līdz ar to sprieguma blieziens pa ... :) ir starp kājām, kuras ir uz zemes, ja starp pēdām ir kaut vai 0,5 metri... Pietiek, lai būtu omlete....
trulais
t
kā cilvēks var izdzīvot pēc zibens spērienam, ja tā spriegums izlādē ir miljoniem voltu??? te jau pat gumijas zābaki neglābs!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas