Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Ojārs Kalniņš par 9.maiju: Rūgtums rodas no atšķirīgiem skaidrojumiem par vienu un to pašu karu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
svinētājiem
s
lai dzer vecie, jaunajiem jāizglītojas, jāsāk domāt Krievijā arī ir gudri cilvēki, kas stāsta patiesību par šo karu, kāpēc Latvijā tik maz gudru krievu?
a13
a
pat to nedara.
Anna Līze
A
Autors, manuprāt, mēģina teikt, ka nekur jau mēs neliksimies, tāpēc labāk atvēsināties un doties savās gaitās. Varbūt labāk raudzīties uz svinēšanas paradumiem kā uz dabas daudzveidību un nepolitizēt jautājumus, kas līdz politikai nesniedzas, bet noslāpst degradētu dzērāju gārdzienos. Nekad nebūs tolerances no tā, kas nav uz to spējīgs, un nevajag gaidīt čiekurus no bērziem. Kamēr 9. maijs notiek administratīvo tiesību ietvaros, mums kā pilsoņiem nav ko iebilst. Šovinisti ar saviem nodokļiem apmaksā arī mūsu svētkus. Varam mietpilsoniski raukt degunus par kultūras līmeni, cik tīk. Tomēr, rudenim nākot, aiziet un vēlēt par tādu Latviju, kas sargās mūsu vērtības, to gan vajadzētu prasties. Pazīstu arī tādus krievus, kas meklē saviem bērniem skolu, kurā neliktu masveidā doties pie pieminekļa 9. maijā. Un viņiem nav viegli to atrast. Labāk gādāsim par to, lai nesāpinātu un neatraidītu krievus, kuri ir lojāli Eiropas un Latvijas vērtibām.
Ž. Bezmers
Ž
Sunim un kaķim, katram ir sava taisnība, bet tie nekad nebūs samierināmi, ja nebūs īpaši dresēti. Latviešus 50 gadus īpaši dresēja un centās samierināt un nekas nesanāca. Šajā zemē, ko sauc par Latviju, taisnībai jābūt latviešiem un, ja kāds ir jāsamierina, tad tie, kuri te atraduši mītnes zemi, pat nesaucot tos par okupantiem. Viss, kas notiek pie uzvaras pieminekļa ir pretīgi un latviešiem nepieņemami (dzeršana, agresīva krievu lentīšu vicināšana u.t.t.), kaut arī runa ir par vienu un to pašu karu. Šajā video runa arī par to pašu karu un divām mentalitātēm, kura tā arī viena otru nesaprot (viena puse negrib saprast)..
Kristīne
K
Problēmas rodas tad, kad cilvēki neiedziļinās būtībā, nevērtē notikumus un viedokļus kritiski, bet pārtiek no gadu gadiem iebarotiem saukļiem. Vienalga, vai tie ir aprobežotie latviešu nacionālisti vai krievu šovinisti. Ja kādam šī kara beigas ir sēru diena, tad jautājums - vai labāk būtu, ja šo karu uzvarētu nacisti? Es piekrītu Kalniņa kungam - šajā karā gāja bojā un cieta daudzu tautību cilvēki - ne velti to sauc par PASAULES karu. Kara beigas nesa mieru ļoti daudzām tautām. 8.maijs ir Otrā pasaules kara upuru piemiņas diena, vēsturiski nozīmīga diena, kad tika sagrauts nacisms.
lāčplēš
l
ejiet jūs uz peckli pie ragaiņa kunga un tur sviniet ,kā eiropas dienu,ta arī uzvaras dienu pār fašizmu.
Sara
S
Kalnins ir meslis, kurs nakauniga tere Latvijas nodoklu maksataju naudu, tapat ka nekauniga freiberga.
patriots
p
Lai ka ari nebija, es ka latvietis saprotu krievu tautas ciesanas II pasaules kara no faistiskas Vacijas, tas bija neidomajamas un neaprakstamas, tacu Latvijas valsts, latviesu tauta tik pat briesmigi ka krievi cieta no vaciesiem, latviesi cieta no krieviem, staliniska okupacijas rezima, sakot ar Latviajs okupaciju 1940. gada. Un patiesiba ir tada, ka Krievija cieta no diviem mezonigiem tiranijas rezimiem no Hitlera un Stalina un ir godigi atzit, ka krievi vairak cienta no staliniska rezima, jo tas bija nezeligags un laika zina sesas reizes ilgaka ka fasistu rezims krievija.
lauķe
l
Kalniņam no tādas domas vien sāk trīcet bikses.....
aizsargs
a
Kalniņ, labāk sāc funktierēt par dekolonizāciju.
LV pilsonis
L
Ojār, mums, Latviešiem 9.maijs nozīmē ciešanu turpinājumu līdz 1991.gadam. Krieviem tās ir tikai kara beigas, taču mums tā ir okupācija no kuras izriet deportācijas, represijas utt. - lūk kur arī ir tā atšķirība. Īsi un vienkārši.
Virsmeistars
V
Kas tu par meistaru. Tu pat lāga mācekļa vērtē neesi, ja mels ko pats nejēdz. Kaut vai par Saules kauju - ne tā ir notikusi Latvijā, ne tā ir bijusi starp ciltīm.
Meistars
M
Pāši latvieši vainīgi,ka ir izvēlējušies tādu skaistu zaļu vietiņu pie jūras,un kad tie perdeļi dumiķi Hitlers un Staļins gluži kā gaiļi izdomāja paliet asinis un karot,tad viņi nežēļīgi mīdīja mūsu zemi un iznīcināja mūsu tautas viselementārākās tiesības.Uzskatu,ka visas karu sākušās valstis un to dumjie vadoņi ir saņēmuši Dieva sodu,un mums vairāk ar viņu vispārējo nosodīsanu nav jānodarbojās,izņemot, kara noziedzniekus pret civīlpersonām piem....Kononovs
Meistars
M
Protams,ka šodien pateicoties mūsu NATO oartneriem un Eiropas Savienībai mēs esam stipri un droši un mums nav jāsaspringst ,ka kaimiņu dažas tautas savus svētkus svin it kā sāpīgi priekš mums.Tas arī nav brīnums,ka vēsturi mēs rakstam ar atšķirīgām patiesībām,jo jau principā mums patiesības,taisnības ir katram pašam savās galvās,jo visumā,dabā valda fizika un ķīmija.Tas būtu absurdi,ka mēs ar krieviem nevarētu draudzēties,protams bez uzkundzēšanās. Senos laikos jau Latvijas teritoriā vien ir bijušas lielas kaujas cilšu starpā,Saules kauja.
lustīgais nerris
l
Skaidrojuma papildinājums: Latviešiem Otrais pasaules karš bija īpaši traģisks, jo viņi bija spiesti cīnīties abās frontes pusēs – abas lielvaras savu armiju rindās iesauca latviešu vīriešus, frontes ideoloģiskie dienesti abās pusēs viņiem stāstīja, ka viņi cīnās pret okupāciju. Kara laikā abas naidīgās varas nežēlīgās kaujās no Latvijas ierāva 300 000 vīru. Svarīgi ir tas, ka Latvija nebija Otrā pasaules kara dalībvalsts. Pēc 1940. gada 5. augusta, kad tā oficiāli tika anektēta PSRS sastāvā, tā nevarēja pieņemt politiskus lēmumus un rīkoties ar kādiem bruņotajiem spēkiem. Bija tikai latviešu formējumi Sarkanajā armijā un vācu bruņotajos spēkos. Tie bija karavīri, kam liktenis vai paša sirdsapziņa, vai arī abi divi kopā bija likuši karot dažādos karaspēkos un pretējās pusēs. (No Atlants.lv)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas