Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Olšteins: Jārīkojas, lai atgrieztu no Latvijas aizbraukušos jauniešus

Jau uzreiz pēc 11.Saeimas vēlēšanām valdībai, sadarbībā ar Latvijas uzņēmumiem ir jāuzsāk skaidra rīcība Latvijas talantīgo cilvēku atgūšanai Latvijā, uzskata Zatlera reformu partijas (ZRP) valdes loceklis Klāvs Olšteins.

"Nav noslēpums, ka pēc vidusskolas beigšanas daudzi jauni cilvēki dodas mācīties ārpus Latvijas robežām un bieži vien pēc augstskolu pabeigšanas, tur arī paliek. Valsts ir ieguldījusi lielus līdzekļus šo cilvēkus izglītošana, bet tie savu intelektu izmanto citu valstu labklājības celšanai", uzskata Olšteins. Viens no iemesliem ir tas, ka daudzi jaunieši neapzinās tās karjeras un personīgās attīstības iespējas, kas tiem pavērtos Latvijā.

Līdz ar 2008.-2009.gada ekonomikas krīzi daudzi Latvijas uzņēmumi savu iespēju attīstībai saskatīja eksporta tirgos, un pēdējos mēnešos eksporta apjomi ir sasnieguši rekordus. Lai turpinātu izaugsmi, Latvijas uzņēmējiem ir vajadzīgi mūsdienīgi un zinoši cilvēki, kuriem ir bijusi pieredze darbojoties starptautiskā kontekstā", norāda ZRP valdes loceklis.

"Uzskatu, ka daudzi latvieši, kuri pašlaik strādā ārvalstīs, labprāt pievienotos, piemēram, Baltijas farmācijas flagmanim Grindex, vai vienam no vadošajiem pasaules saplākšņa ražotājiem - Latvijas finierim, kurš eksportē savu produkciju uz vairāk kā 50 valstīm", uzsver Olšteins, piebilstot, ka Latvijas politiķu uzdevums ir dot skaidru signālu, ka šie cilvēki Latvijā ir gaidīti un ka Latvijā zinošiem un darbīgiem cilvēkiem ir ļoti lielas iespējas.

Līdzīga programma jau kopš pagājušā gada rudens tiek īstenota Igaunijā www.talendidkoju.ee un to visaugstākajā līmenī atbalsta gan Igaunijas valsts prezidents, gan uzņēmumi un organizācijas. Piemēram, Igaunijas nacionālā aviokompānija Estonian Air tiem cilvēkiem, kuri atgriežas, lai dzīvotu un strādātu Igaunijā, aviobiļetes piedāvā ar 50% atlaidi. Līdzīgā veidā varētu iesaistīties arī Latvijas uzņēmumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas