Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Organizācija Par tautas tiesībām naudas izlietojumu publicēs augusta sākumā

Referenduma atbalstītāji, organizācija Par tautas tiesībām (PTT) augusta sākumā gatavojas publicēt finanšu pārskatu, kurā arī atklāsies organizācijas līdzekļu izlietojums. Tikmēr Sabiedrība citai politikai (SCP) finanses publicēt pagaidām negrasās. Valsts prezidents Valdis Zatlers ir aicinājis nevalstiskās organizācijas negaidīt likumā noteikto termiņu finanšu pārskata iesniegšanai un to izdarīt jau tagad.

“Katrai partijai atskaites par saņemtajiem ziedojumiem ir jāiesniedz 10 dienu laikā no ziedojuma saņemšanas, ko dara arī Pilsoniskā savienība, savukārt sabiedriskā organizācija Par tautas tiesībām visus pārskatus – ieņēmumus un izdevumus gatavojas publicēt mājas lapā,” Dienai skaidro partijas Pilsoniskā savienība valdes priekšsēdētāja Sandra Kalniete, “Mēs to bijām nolēmuši un paziņojuši jau iepriekš arī bez Valda Zatlera aicinājuma – nevalstiskā organizācija tika dibināta tikai un vienīgi, lai aicinātu uz referendumu, tā beigs savu pastāvēšanu 8.augustā un līdz tam arī tiks publicēts viss līdzekļu izlietojums.” Ziedotāji jau tagad ir publicēti organizācijas mājas lapā.

Līdzīgu viedokli izsaka Saskaņas centra priekšsēdētājs Nils Ušakovs. “Nav nekādu problēmu to izdarīt, jo viss tāpat ir redzams. Mums šo kampaņu apmaksā politiskā partija un KNAB partijas ļoti stingri uzrauga. Visa kampaņai izlietotā nauda ir tikai ziedojumi un tos varēs redzēt mūsu mājas lapā jau pēc pāris nedēļām.”

SCP priekšsēdētājs Aigara Štokenbergs savukārt uzskata, ka jebkurš interesents jau pašlaik var iepazīties ar organizācijas finanšu pārskatu. “Ja jums nepieciešams, varu to nosūtīt, šo informāciju varam iesniegt jebkurā brīdī, bet jau tagad viss ir publiski  redzams. Tur parādīsies tikai organizācijas biedri, un domāju, ka tas nav nekāds noslēpums, ka esmu ieguldījis visvairāk,” pauž A. Štokenbergs.

Valsts prezidenta preses sekretāre Inta Lase prezidenta aicinājumu pamato kā aicinājumu nevalstiskajām organizācijām publicēt līdzekļu izlietojumu, negaidot likumā noteikto termiņu, kas ir nākamā gada marts. Partijām līdzekļu izlietojums jāpublicē jau desmit dienu laikā pēc referenduma. Par PTT nodomiem publicēt līdzekļu izlietojumu jau augusta sākumā I.Lase nebija informēta.

Diena jau rakstīja, ka Zatlers laikā, kad notiek diskusijas par to, kad vislabāk iesniegt finanšu atskaites, aicinājis tās pirms likumā noteiktā termiņa nodot partijām un sabiedriskajām organizācijām, kas aicina uz referendumu. “Tas būtu viens labas gribas žests pierādīt, ka tiesiskums mūsu valstī iet vairumā,” uzskata Zatlers.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas