Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Organizētāji Liepājas festivālu sola bez narkotikām

Festivāls pret narkotikām — šāds nosaukums dots projektam, ko nolēmuši īstenot Liepājas pludmales festivāla Tele2 Baltic Beach Party rīkotāji sadarbībā ar Iekšlietu ministriju. Pasākuma organizētāji apņēmušies koordinēt virkni izglītojošu un radošu pasākumu ar mērķi atturēt jauniešus lietot narkotikas, savukārt Iekšlietu ministrija apņēmusies nodrošināt Valsts policijas cīņu pret narkotiku tirgošanu un lietošanu. Festivāls norisināsies nākamās nedēļas nogalē, ilgs trīs dienas un divas nakti.

Tajā pašā laikā nav skaidrības, kā festivāla organizētāji nodrošinās, lai festivāla laikā pēc pulksten 23 pludmalē neatrastos personas, kas nav sasniegušas 16 gadu vecumu, par ko sūdzības izskanējušas agrākajos festivālos. Liepājas sabiedriskās kārtības noteikumi paredz, ka šādas personas nevar atrasties sabiedriskās vietās nakts laikā bez vecāku vai viņu aizstājēju uzraudzības. Pērn pludmales festivālu apmeklēja aptuveni 60 tūkstoši skatītāju, policija pieķēra aptuveni 40 cilvēku saistībā ar narkotisko vielu apriti.

Kā sola viens no pasākuma organizētājiem firmas Argolats pārstāvis Mareks Mediņš, nepilngadīgo atrašanās kontrole būs atbilstoši Latvijas likumdošanai. "Pēc likuma mēs nevaram liegt nepilngadīgajiem apmeklēt pasākumu septiņos vai piecos vakarā. Līdz pulksten 23.00 mums ir jāielaiž," skaidro M.Mediņš. Tātad, dokumenti pie ieejas netiks prasīti. Vaicāts, kas notiks pēc plkst.23.00, M.Mediņš atbild, ka pašiem bērniem būtu jāsaprot, ka tad ir jāiet mājās. M.Mediņš arī piebilda, ka likumdošana ļauj pasākumā uzturēties līdz pat rītam kaut vai zīdaiņiem, ja tie ir vecāku uzraudzībā, vai bērniem pieaugušo sabiedrībā.

Bērnu uzraudzīšanu, pēc M.Mediņa teiktā, veikšot nolīgtā apsardzes firma Art Expo. M.Mediņš arī pieļāva, ka pasākumā Valsts vai pašvaldības policija droši vien rīkos reidus, kā tas bijis līdz šim šāda mēroga pasākumos. Apsardzes firmas Art Expo pārstāvis gan atklāja, ka apsardzes darbinieki nepilngadīgos pēc 23.00 negrasās izdzīt. Tā esot pašvaldības policijas kompetence. Otrdienas pēcpusdienā ne Liepājas pašvaldības policijas Informācijas centra vadītāja, ne pašvaldības policijas priekšnieka preses sekretāre nezināja teikt, vai notiks bērnu līdz 16 gadu vecumam uzraudzība pasākuma norises teritorijā.

Arī Liepājas domes sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs Edgars Lākutis nezināja teikt, vai tiks pievēsta pastiprināta uzmanība bērnu kontrolei un vai tiks uzraudzīta iespējama narkotiku tirgošana vai lietošana pasākumu norises iekšienē. "Lielākā prasība no Liepājas domes puses ir nodrošināt kārtību pēc pasākuma, lai nav gružu un atkritumu, kā tas bija pagājušogad," izteicās E.Lākutis.

Valsts policijas pārstāve Sintija Virse skaidroja, ka bērnu uzraudzība ir pašvaldības policijas kompetencē, taču tā attiecas tikai uz bērniem ielās. "Par kārtību pasākuma norises teritorijā atbild apsardzes firmas, ja vien nav noslēgts sadarbības līgums ar Valsts vai pašvaldības policiju, un šajā gadījumā tas nav ticis darīts," skaidro S.Virse. Iekšlietu ministrs Mareks Segliņš aģentūrai LETA skaidrojis, ka Valsts policijas līdzdalība būs "ārpus žoga", pārbaudot un aizturot aizdomīgos pasākuma apmeklētājus un vedot tos uz ekspertīzēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas