Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Ošlejs Vienotības ekonomikas plānu dēvē par pareizu; Karnīte - par "tikai vārdiem"

Ekonomistu vidū nav vienprātības par partijas Vienotība ekonomikas plānu. Jānis Ošlejs biznesa portālam "Nozare.lv" norādīja, ka plāns ir pareizs, bet Raita Karnīte apgalvoja, ka tie ir tikai vārdi.

Ošlejs atzina, ka kopumā partijas ekonomikas plāns ir pareizs, jo tajā piedāvātā nodokļu politika paredz ieviest progresivitāti, kas turīgākajiem liktu maksāt lielākus nodokļus. "Tas būtu normāli. Jācer, ka izdosies," sacīja Ošlejs.

Tāpat ekonomists pozitīvi vērtēja Vienotības ideju Latvijā ieviest Vācijas rūpniecības modeli un Somijas izglītības modeli.

"Vācijas rūpniecības modelis paredz plašu valsts atbalstu rūpniecībai. Vāciešiem ir valsts bankas un citi atbalsta instrumenti, piemēram, "KfW" banka u.c., kas piedāvā plašākas kreditēšanas iespējas rūpniecības uzņēmumiem, tāpēc arī Vācijā ir daudz rūpniecības uzņēmumu. Ja arī Latvijā izvērtīsies līdzīga sistēma, tas būtu saprātīgi. Patlaban Latvijā ir spēcīgs komercbanku sektors, kas atbalsta spekulatīvos nekustamo īpašumu attīstītājus un uzņēmumus ar labiem finanšu rādītājiem, tomēr tās nefinansē viduvēju un sliktu finanšu uzņēmumus. Vācijā aptuveni 75% no rūpniecības uzņēmumiem ar sliktiem vai viduvējiem finanšu rādītājiem saņem naudu no valsts banku sektora," norādīja Ošlejs.

Savukārt Karnīte izteikumos par Vienotības ekonomikas plānu, bija kritiska, uzsverot, ka viņa ar partijas programmu nav iepazinusies un neiepazīsies, jo Vienotība nekad nav izdarījusi to, ko solījusi pirms vēlēšanām

"Ekonomiskā situācija saistībā ar ASV reitinga novērtējumu pasaulē ir ļoti nenoteikta, par ko Latvijā patlaban runā maz. Skaidrs, ka situācija Latvijā pēc vēlēšanām nebūs ne tuvu tāda, kāda tā ir patlaban," norādīja ekonomiste, uzsverot, ka Latvija no likstām pasaules ekonomikā būtu pasargāta tikai tādā gadījumā, ja mums būtu neatkarīga ekonomika, tomēr esam atkarīgi no Eiropas u.c. valstīm.

"Tas, ko sola Vienotība, ir tikai vārdi, kas izteikti atbilstoši esošajai situācijai. Katrā ziņā šajā partijā darbojas "labi" politiķi, kuri zina, ko kurā brīdī vajag teikt," uzsvēra Karnīte.

Jau ziņots, ka tuvākajos trīs gados Vienotība apņemas nodrošināt nodokļu sistēmas stabilitāti, ieviešot moratoriju nodokļu paaugstināšanai, bet vairākās jomās ar laiku nodokļi ir jāsamazina, partijas Vienotība partijas dibināšanas sapulcē 6.augustā uzsvēra premjers Valdis Dombrovskis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas