Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

PA vadībā apstiprina Zalpēteri, uz valdi virzīs ZZS kandidātu

_Citadeles _bankas pārdošanas stratēģija ir izstrādāta un tuvāko dienu laikā tiks iesniegta ekonomikas ministram tālākai virzīšanai apstiprināšanai valdībā, tūlīt pēc apstiprināšanas Privatizācijas aģentūras (PA) valdes priekšsēdētājas amatā informēja Iveta Zalpētere.

Plašāk stratēģijā paredzētos pārdošanas variantus I. Zalpētere nekomentēja, atzīstot, ka "tas būtu dīvaini, ja es to komentētu pirms ekonomikas ministra, jo tas tomēr ir politisks jautājums", ziņo Db.lv.

I.Zalpēteres apstiprināšanu PA valdes priekšsēdētājas amatā otrdien Ministru kabinets atbalstīja vienbalsīgi. Viņu šim amatam virzīja ekonomikas ministrs Artis Kampars (JL).

PA vadītāja amats bija brīvs kopš 25.maija, kad beidzās un netika pagarinātas Artūra Granta pilnvaras. Aiz slēgtām durvīm šis jautājums koalīcijā bija apspriests, un neoficiāli zināms, ka PA valdes locekles I.Zalpēteres virzīšanu šim amatam neatbalstīja koalīcijas partneris Zaļo un Zemnieku savienība (ZZS).

Kompromiss, kas beidzot ļāva apstiprināt PA vadītāju, visticamāk, saistīts ar politiskā līdzsvara atjaunošanu aģentūrā. Proti, ZZS vakantajam PA valdes amatam izvirzījuši plašāk nepazīstamo Gintu Riekstiņu, kurš iepriekš bijis SEB bankas filiāles pārvaldnieks Jelgavā un Bauskā. A.Kampars atzina, ka iepazinies ar G.Riekstiņa CV un uzteica viņa iepriekšējo pieredzi banku darbā. Šķēršļus G.Riekstiņa virzīšanai uz PA valdi ministrs nesaredz.

Savukārt I.Zalpētere arī solīja turpmāk raudzīties, lai PA darbinieku atlase notiek atklātos konkursos. Viņa neatceroties, vai Andri Strapcānu, kurš 22.jūnijā tika iecelts par PA Privatizācijas procesa nodrošinājuma dienesta vadītāju, šim amatam ieteicis PA valdes loceklis Andis Dobrājs. "Droši vien, ka kāds no valdes ieteica, bet es tā nebiju," teica I.Zalpētere.

A.Strapcāns iepriekš pildīja arī Rīgas domes Īpašuma departamenta īpašuma iegādes un perspektīvās attīstības pārvaldes priekšnieka pienākumus. Viņa vietnieks šajā pārvaldē bija Tautas partijas līdera Andra Šķēles znots Mārcis Dobrājs. Savukārt PA valdes loceklis A.Dobrājs ir A.Šķēles znota tēvs. Viņš PA amatu ieguva šā gada janvārī, kad PA valdes locekļa pilnvaras beidzās A.Šķēles uzticības personai Mihailam Pietkevičam.

PA kā valstij piederošo sadalītās Parex bankas akciju īpašniecei stāv priekšā vairāki lēmumi saistībā ar jaunizveidotās Citadeles bankas pārdošanu, uz kuru pārvesti Parex bankas labie aktīvi. I.Zalpētere norādīja, ka A.Strapcāna vadītā PA Privatizācijas procesa nodrošinājuma dienesta kompetencē neietilpst ar Parex bankas pārdošanu saistītu lēmumu pieņemšana un līgumu izstrāde. Tieši ar A.Strapcāna juridisko kvalifikāciju tika skaidrota viņa nonākšana PA.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas