Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Pabriks: jāmēģina aizsardzības budžetam atvēlēt vismaz 1,5% no IKP

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Barons
B
Vai Latvijai vispār ir nepieciešama armija? Tas ir galvenais konceptuālais jautājums šajā ekonomiskajā situācijā. Man jau šķiet, ka patreiz mēs to vienkārši nevaram atļauties. Ja tas ir svarīgi NATO, tad lai viņi to arī finansē. Mēs esam ar mieru atvēlēt savus karavīrus, bet materiāli ne ar ko nevaram piedalīties. Piemēram viens moderns tanks izmaksā ap pusmiljonu latu. Vai mēs varam iegādāties kādu? Protams, nē. Patreiz ir jāaktivizē zemessardze un jāsamazina armija.
Edis
E
samazināt militāro birokrātiju p]ar 50%, Pabriku par konsultantu eirokrātiem ( ārpus Latvijas) un ieviest visu pilsoņu militāro apmācību un atļaut turēt ieročus mājās - sekojot demokrātijas citadeles - ŠVEICES piemēram.
Piekrītu pilnībā.
jautrais..
j
.. kāda jēga no šīm funkcijām tautai...
juris
j
Tas ir galīgi garām. Komjaunietis domā, ka vēl dzīvo Padlatvijā. Latvijai nav nemazākās jēgas vispār uzturēt armiju. Pat teorētiski nav iespējams nodrošināt ar mūsdienīgu kara ekipējumu. Visas drošības funkcijas ir jāveic policijai un viss. Ietaupīsies milzīgi zemē nosviesti līdzekļi.
es
e
a ko taisies sargat???? esam paradu nomovita valsts , drizaak jagaida ka kads mus nopirks.
redz kā
r
varbūt jābeidz katru gadu izdomātās apmācībās izšaut pa tukšo gaisā iepirkto munīciju, tikai dēļ tā lai neveidojas pārpalikumi armijai un lai netiktu samazināts budžets munīcijai uz nākamo gadu.
vilis
v
Tu vispirms saMAZINI ĢENERĀĻU SKAITU ,lai uz vienu karavīru nebūtu 10 ģenerālu!
krabis
k
Iesaku procentuāli parēķināt, cik liels procents budžeta ir piemēram, labklājības ministrijai. Domāju, kādi procenti 7 būs, tāpat inovāciju finansējums, kas te komentāros tika pieminēts - inovāciju nauda ir gan IzM, gan EM un nevarētu teikt, ka abas ļoti saskaņo to, ko katra finansē. Ja parēķina ES fondus, tad vislielākos līdzekļus šobrīd pārvalda tā pati IzM, Satiksmes min., Ekonomikas min,. un Vides un reģionālās attīstības ministrija. Ja pareizi atceros, tad bērnu lietas tagad ir sadalītas starp Labklājības un izglītības ministriju, un ar visu to kā viņiem nepietika biezajos gados, tā nepietiek arī tagad... Interesanti, vai ne? Ne jau viss ir tā, kā tas izskatās.
Arta
A
Un cik procent no IKP jāatvēl zinātnei un izglītībai? No kā mums tā jāaizsargājas?
Laikam jau ne.
L
Irijas siltumnīcās šajā laikā ir jāstrādā.
Ministry of Truth
M
TP žurka.
draugs
d
sāc dzīvot realitātē! sakopējis nez cik gadus vecus atzinumus, un citu ministru kļūdas, tagad laikam sēž un pašapmierinātībā laiza īkšķi, domājams, īrijas siltumnīcā.
ikss
i
Viņš arī uzsvēra, ka ilgstoša finansējuma samazināšana atstāj negatīvu iespaidu uz karavīru [aizstāt: pilsoņu] morāli. Tomēr, ja vēl arī rudenī aizsardzības nozarei būs jāsamazina izdevumi, ministrija [aizstāt: veselības, izglītības, kultūras] nespēs pildīt savas funkcijas. Viņš arī uzsvēra, ka finansējuma samazināšana noplicina armiju [aizstāt: pilsoņus], atstājot negatīvu iespaidu uz karavīru, bruņoto spēku [aizstāt: pilsoņu] un ministrijas morāli.
Dhago
D
Ja IKP samazināsies, tad arī jāsamazinās finansējumam armijai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas