Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

Pabriks: Kalvīša vizīte Maskavā ielikusi labus pamatus turpmākai notikumu attīstībai

Ārlietu ministrs Artis Pabriks uzskata, ka premjera Aigara Kalvīša vizīte Maskavā, parakstot Latvijas-Krievijas robežlīgumu, ielikusi labus pamatus tālākai notikumu attīstībai, vēsta BNS. "Tā ir ļoti labi izdevusies vizīte, par to liecina, pirmkārt, tas, ka šāda darba vizīte Krievijā nevienam Latvijas premjeram līdz šim nav bijusi," teica Pabriks. "Otrkārt, es uzskatu, ka šī vizīte bija pozitīva, jo noritēja draudzīgā atmosfērā, kas ne vienmēr ir bijis Latvijas-Krievijas attiecību vēsturē, un tika ielikti labi pamati tālākai pozitīvai notikumu attīstībai," sacīja ministrs.

Viņš atgādināja, ka vizītes laikā bija tikšanās ne tikai premjeru līmenī, bet arī ar uzņēmējiem, starpvaldību komisiju vadītājiem, ekonomikas ministru, kas liecina par vizītes labvēlīgu iznākumu.

"Jūnijā paredzētā starpvaldību komisiju vadītāju tikšanās ir nopietns fakts, pēc kura varēs pateikt, ka, pateicoties premjera vizītei Krievijā, beidzot ir sākusi darboties starpvaldību komisija, kuras darbu mēs esam gaidījuši gandrīz tikpat ilgi kā robežlīgumu," Pabriks norādīja un uzsvēra, ka komisija sāks risināt vairākus svarīgus jautājumus, kas saistīti ar likumiem.

"Protams, ka mums ir jābūt piesardzīgiem, izdarot secinājumus," atzina ministrs. "Taču tajā pašā laikā, esot piesardzīgiem, jāatzīst, ka ir sperts solis attiecībās uz priekšu, jautājums ir, cik soļu sekos," viņš pauda un uzsvēra, ka robežlīguma parakstīšana un vizītes rezultāts nenozīmē visu problēmu atrisināšanu.

Pabriks skaidroja, ka triju gadu laikā kopš Latvijas iestāšanās Eiropas Savienībā un NATO, Krievija ir sapratusi, ka Latvija ir "cita tipa valsts", tāpēc attiecības var veidot uz vienlīdzīgas attieksmes un respekta principiem.

Ministrs arī prognozēja, ka triju mēnešu laikā būs skaidrāk redzams, cik Kalvīša vizīte ir bijusi veiksmīga.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

No pirmdienas gaidāmi nokrišņi

No pirmdienas mākoņu daudzums palielināsies, pirmdien dienas laikā daudzviet uzlīs, liecina sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas