Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Pabriks: Kompensācijas ebrejiem aktualizētas, jo gaidāma Zatlera vizīte ASV

Bijušais ārlietu ministrs Artis Pabriks premjera Ivara Godmaņa (LPP/LC) iniciatīvu veidot darba grupu par kompensācijām ebrejiem skaidro ar septembrī gaidāmo Valsts prezidenta Valda Zatlera un ārlietu ministra Māra Riekstiņa (TP) vizīti Ņujorkā, tā šodien vēsta Latvijas avīze.

Diena jau rakstīja par iespējamo darba grupas sastāvu, bet uzdevumi, kas būs jādara pagaidām vēl nav formulēti. “Esmu ļoti piesardzīgs par darba grupas rezultātiem. Vienīgais tās uzdevums būtu izpētīt, vai ebreju prasība ir iespējama no tiesiskā viedokļa,” Latvijas avīzei izteicies tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš (TB/LNNK).

Savukārt A.Pabriks šī jautājuma aktualizēšanu skaidro ar septembrī gaidāmo Valsts prezidenta Valda Zatlera un ārlietu ministra vizīti Ņujorkā, lai piedalītos ANO Ģenerālās Asamblejas sanāksmē. Paredzēta tikšanās arī ar ASV ebreju kopienas pārstāvjiem.

A.Pabriks atzīst, ka Amerikas ebreji ir ļoti spēcīgs Latvijas lobijs visos jautājumos, kas skar Latvijas un Krievijas attiecības. Pirms gada sarunās ar ebreju kopienas pārstāvjiem, kurās piedalījies arī Pabriks, puses vienojušās, ka runa nevar būt par kompensācijām, bet īpašumu atdošanu.

“Bet patlaban tas ir aktualizēts tā, it kā ebreji stāvētu rindā pēc neatgūtajiem īpašumiem un pacēluši samaksu par tiem pieprasīto naudas summu. Tā ir apzināta Tautas partijas politika: redz, mēs esam tie īstenie latviešu aizstāvji! Lai padarītu cilvēkus nervozus un sētu viņos antisemītismu, publiski runā par pieprasītajām naudas summām, kas nu jau esot pieaugušas no 32 miljoniem līdz 150 miljoniem latu,” avīzei norādījis A.Pabriks.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

UZZINI

Izveido darba grupu, kas lems par kompensācijām ebrejiem.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas