Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Pabriks: Vienotībai jāpiekrīt iet koalīcijā ar SC

Zatlera Reformu partijai (ZRP) pieņemot lēmumu koalīciju veidot kopā ar "Saskaņas centru" (SC), "Vienotībai" tam ir jāpiekrīt, pauda "Vienotības" pārstāvis aizsardzības ministrs Artis Pabriks.

"Ja ZRP uzstāj, ka jāiet koalīcijā ar "Saskaņas centru", "Vienotībai" būs jāpiekrīt, jo citādi tiek pārtraukta politiskā turpinātība," norādīja Pabriks. "Savukārt ZRP jāuzņemas politiskā atbildība par šo soli," viņš piebilda.

Vienlaikus Pabriks atzina, ka viņam vienlīdz grūti koalīcijā redzēt kā radikālāk noskaņoto Nacionālās apvienības pārstāvi Jāni Iesalnieku, tā "Saskaņas centra" valdes locekli, eiroparlamentārieti Alfrēdu Rubiku, kurš neatzīst Latvijas okupāciju.

Jau vēstīts, ka Zatlera Reformu partijas valdes sēdē, kas beidzās pāris stundu pēc pusnakts, nolemts, ka trešajam koalīcijas partnerim jābūt apvienībai "Saskaņas centrs". ZRP arī aicina Valdi Dombrovski turpināt vadīt valdību, aģentūru BNS informēja ZRP pārstāve Daiga Holma.

ZRP uzskata, ka "Vienotība" ir tuvākais ideoloģiskais partneris, taču uzsver, ka ZRP izvirzītie reformu plāni ir īstenojami tikai ar plašas koalīcijas atbalstu Saeimā.

Savukārt SC atzinīgi novērtē šo ZRP lēmumu un ir gatavs runāt par atbalstu Dombrovskim kā premjeram.

Ziņots arī, ka "Vienotība" vairāk sliecas uz Nacionālās apvienības pusi, un vairāki biedri jau pauduši gatavību pamest "Vienotību", ja tā ies koalīcijā ar SC.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas