Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Padomju likvidēšana valsts uzņēmumiem ļauj ietaupīt 110 000 latu

Valdības lēmumam likvidēt jau samazinātās valsts uzņēmumu padomes simboliskais svars ir lielāks nekā ietaupījums valsts budžetā. Padomēs ieceltajiem politiķiem naudu nemaksāja no valsts, bet uzņēmumu kabatas. Taču sabiedrības acīs tās bija kļuvušas par "savējo" tīklu, ar kura palīdzību finansiāli uzturēt partiju finansēšanai svarīgus biedrus.

Ministriju Dienai sniegtie dati par ietaupījumu pēc padomju likvidēšanas rāda, ka uzņēmumi šogad varēs ietaupīt 109 499 latus.

Pirmdien par atkāpšanos paziņoja viens no sistēmas palikušajiem simboliem — Lattelecom padomes priekšsēdētājs ekspremjers Aigars Kalvītis (TP). Paziņodams, ka pašreizējos apstākļos valsts nevar atļauties tik dārgus uzņēmumu uzraudzības mehānismus kā iepriekš, A.Kalvītis paziņoja, ka valdībai būtu jāsper vēl viens solis un jālikvidē padomes ne tikai valstij pilnībā, bet arī daļēji piederošajos uzņēmumos. Tādi ir Lattelecom un airBaltic, kur padomē no valsts puses palicis TP biedrs Edmunds Krastiņš.

Neskaitot A.Kalvīti, no zināmiem politiķiem pēc padomju likvidēšanas amatu zaudēs gan TB/LNNK pārstāvis Jānis Straume (viņš gan paturēs daudz ienesīgāko amatu Rīgas brīvostā), gan partijas ģenerālsekretārs Juris Saratovs un Rīgas domē vietu zaudējušais Andrejs Požarnovs, ko pēc satiksmes ministra maiņas iecēla pasta un dzelzceļa uzraugu vadībā.

Tāpat bez siltām vietām paliks divi Zaļo un Zemnieku savienības lielie ziedotāji — Roberts Dilba, kurš gan paliek Zemkopības ministrijas īpašumu apsaimniekošanas vadībā, un Elmārs Švēde, kurš nesen zaudēja vietu Valsts nekustamo īpašumu valdē. Amatu zaudēs arī sabiedrībai mazāk zināmi vairāki Jaunā laika bied0ri. Tautas partija paliks bez vietas lielajai ziedotājai Margaritai Brikmanei (Latvenergo) un citiem.

Līdz ar padomju likvidēšanu par politiķu lielāko zelta bedri kļūs Rīgas brīvosta, kur deviņiem valdes cilvēkiem pērn izmaksāti 690 000 latu, vidēji Ls 5000—6000 mēnesī. Bez pārvaldnieka Leonīda Loginova četrus ieceļ ministri, četrus — Rīgas dome. Saskaņas centra un LPP/LC līderi pirmdien paziņoja, ka katrs uz valdi izvirzīs divus pārstāvjus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas