Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Pagarinātas Parex bankas sarunas ar sindicēto kredītu devējiem

Piektdien panākta vienošanās par Parex bankas sarunu ar sindicēto kredītu devējiem pagarināšanu līdz 19.martam. Panāktā vienošanās par sarunu termiņa pagarināšanu apliecina, ka sindicēto kredītu aizdevēji ir gatavi vienoties par mūsu piedāvātajām līguma nosacījumu izmaiņām, uzskata_ Parex _valdes priekšsēdētājs Nils Melngailis. Kopumā lēmums par naudas atdošanu jāsaskaņo ar 60 sindikātu dalībniekiem.

„Nevienam nav vajadzīga bankrotējusi Latvija – neliela valsts, kura ir ekonomiski svarīga visai Eiropas Savienībai. To apzinās ne tikai Starptautiskā Valūtas fonda un Eiropas Komisijas eksperti, starptautiskā aizdevuma donori, bet arī globālā finanšu sektora pārstāvji. Tādēļ manā vadībā izstrādātais un valdībā akceptētais sadarbības priekšlikums ar sindikātu ir uzklausīts un pieņemts ar atbilstošu izpratni par situāciju Latvijā, un tas ir pirmais solis uz panākumiem šajā jomā. Šī banka ir Latvijai ļoti nozīmīga, tās problēmu atrisināšana ir Latvijas finanšu sistēmas stabilitātes pamatā, ” paziņojis finanšu ministrs Atis Slakteris.

Parex bankas piedāvājums paredz 20% no kopējās aizdevuma summas jeb 155 miljonus eiro un uzkrātos procentus ieskaita darījuma kontā līdz šā gada martam. Par atlikušajiem 80% no kopējās aizdevuma summas jeb 620 miljoniem eiro tiek noslēgta vienošanās par kredīta termiņa pagarināšanu, nosakot šīs kredīta daļas maksājumu divās daļās – 387 miljonus eiro 2010.gada februārī un 232, 5 miljoni eiro – 2012.gada janvārī.

Parex banka ar sindicēto kredītu devējiem kopumā ir noslēgusi divus līgumus - 2007. gada 29. jūnijā par 500 miljonu eiro aizdevumu un 2008.gada 21.februārī par 275 miljonu eiro aizdevumu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas