Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Pagarināts konkursa termiņš Judina sabiedrības saliedēšanas programmai

Sabiedrības integrācijas fonds (SIF), kura pārziņā ir Saeimas deputāta Andreja Judina izlolotā ideja par latviešu un mazākumtautību bērnu apmaiņas programmu, līdz šim saņēmis nepietiekamu projektu skaitu, tādēļ termiņš tiek pagarināts līdz 2012. gada 5. jūlijam, teikts SIF mājas lapā.

Programmas mērķis ir veicināt Latvijā dzīvojošo tautību savstarpējo sapratni un sadarbību, veidojot saliedētu un iekļaujošu sabiedrību. Plānots, ka programmas ietvaros tiks atbalstītas apmaiņas programmas, kuru laikā latviešu ģimeņu bērni dzīvos mazākumtautību ģimenēs, un mazākumtautību ģimeņu bērni dzīvos latviešu ģimenēs.

Nepietiekamo iesniegto projektu skaitu A. Judins skaidro ar to, ka sabiedrība iespējams tam vēl nav gatava. Tāpat viņš norāda, ka Latvijā trūkst organizāciju, kas varētu uzņemties atbildību un nodarboties ar šāda pasākuma organizēšanu, taču tas, viņaprāt, nekādā gadījumā neliecina par to, ka trūktu bērni, kuri vēlētos iesaistīties, kā arī ģimenes, kas būtu gatavas šos bērnus uzņemt.

Deputāts pieļāva, ka vainojams arī informācijas trūkums, jo fakts, ka ir izsludināts konkurss, vēl nenozīmē, ka visi tiks informēti. “Šeit ir vairāki faktori, kas to ietekmē, bet es ceru uz to labāko,” sacīja A. Judins.

Kopējais programmas ietvaros pieejamais finansējums ir 20 000 latu no SIF piešķirtajiem 2012.gada valsts budžeta dotācijas līdzekļiem. Katrā plānošanas reģionā tiks atbalstīts viens vai vairāki projekti par kopējo summu 4 000 lati.

Portāls Diena.lv jau vēstījis, ka A. Judina aicinājumu latviešu ģimenēm uz nedēļu vai ilgāku laiku savā ģimenē uzņemt krievvalodīgos jauniešus, kuri vēlas iepazīties ar latviešu tradīcijām, atzinīgi novērtējuši arī vairāki integrācijas eksperti.

Lai gan šāda iniciatīva nerisinās integrācijas jautājumus plašākā mērogā, tomēr ļaus “ieinteresētajām pusēm vienai otru atrast”, taču gan no latviešiem, gan krieviem jābūt interesei, uzskata kādreizējais SIF direktors Nils Sakss.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas