Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Palielinājusies saslimstība ar vīrusiem, mazinājusies saslimstība ar gripu

Pagājušajā nedēļā ar gripu slimoja vidēji 3,7 cilvēki uz 100 000 iedzīvotāju, bet saslimstība ar akūtām augšējo elpceļu infekcijām sasniegusi 799,4 cilvēkus uz 100 000 iedzīvotāju, liecina Latvijas Infektoloģijas centra (LIC) apkopotie monitoringa dati par infekciju izplatību šā gada otrajā nedēļā.

Salīdzinājumam, gada pirmajā nedēļā ar gripu slimoja vidēji 8,2 cilvēki uz 100 000 iedzīvotāju, bet saslimstība ar akūtām augšējo elpceļu infekcijām bija sasniegusi 776,6 cilvēkus uz 100 000 iedzīvotāju.

Saslimstība ar akūtām augšējo elpceļu infekcijām pieauga vidēji par 16%. Visvairāk ar šīm infekcijām slimo bērni un pusaudži vecumā līdz 15 gadiem, ar gripu - cilvēki vecumā no 15 līdz 64 gadiem.

Pacientu vēršanās pēc medicīniskās palīdzības ar akūtām augšējo elpceļu infekcijām pieauga visās pilsētās, izņemot Gulbeni, Jūrmalu un Ventspili. Visintensīvākais saslimstības pieaugums tika novērots Liepājā.

Epidēmiskais slieksnis nebija pārsniegts nevienā no monitoringa administratīvajām teritorijām.

LIC apkopotā informācija liecina, ka šajā nedēļā laboratoriski apstiprināti deviņi saslimšanas gadījumi ar jauno A(H1N1) vīrusu, bet stacionārā ārstējas 12 pacienti ar aizdomām par saslimšanu ar gripu.

Latvijā no pandēmiskās gripas A(H1N1) izraisītajām komplikācijām līdz šim miris 31 pacients. Par jauniem nāves gadījumiem LIC pagaidām neziņo.

Jau ziņots, ka LIC Infekcijas slimību epidemioloģiskās uzraudzības un imunizācijas nodaļas vadītājs Jurijs Perevoščikovs aģentūrai LETA pastāstīja, ka Latvijā patlaban laboratoriski sezonālās gripas gadījumi apstiprināti nav un līdzīga situācija ir arī citās Eiropas valstīs, kur 99-100% gadījumu cirkulē pandēmiskā gripa. Sezonālā gripa parasti sākas janvāra beigās vai februāra sākumā.

Runājot par saslimstības viļņiem, speciālists pastāstīja, ka vairākās valstīs jau vasarā bija pirmais pandēmiskās gripas saslimstības vilnis, bet otrs - rudenī. Latvijā turpretī vasarā bija tikai atsevišķi saslimšanas gadījumi, bet rudenī īsā laika posmā saslimstība bija ļoti augsta. Līdz ar to patlaban ir grūti spriest, vai vēl viens šīs gripas vilnis Latvijā būs vai nebūs.

Perevoščikovs ir pārliecināts, ka gripa vēl būs, taču pieļauj iespēju, ka saslimstība varētu būt krietni mazāka nekā 2009.gada novembrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas