Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Palielinās ugunsnelaimju skaits īpašumos

Janvārī un februārī, salīdzinājumā ar pagājušā gada novembri un decembri par 25 procentiem pieaudzis ugunsgrēku skaits īpašumos, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta informācija.

Arī apdrošināšanas kompānijai Balta par 33 procentiem ir pieaudzis apdrošināšanas atlīdzību pieteikumu skaits par ugunsnelaimēm īpašumos. AAS Balta šī gada janvārī un februārī Latvijā kopumā ir saņēmusi pieteikumus par vairāk nekā 50 ar dažādām ugunsnelaimēm saistītiem īpašuma atlīdzību gadījumiem.

VUGD apkopotā statistika rāda, ka gada aukstākie mēneši ir arī visbīstamākie, krasi pieaugot ugunsnelaimju skaitam visā Latvijā. Zīmīgi, ka nelaimju skaits pieauga tieši aukstajās februāra nedēļās, sasniedzot 542 ugunsgrēkus, bet kopumā no šī gada sākuma Latvijā jau ir fiksēti 979 ugunsgrēki.

„Pēdējo gadu laikā ir vērojama tendence, ka ugunsgrēku skaits samazinās, tomēr vēl aizvien visizplatītākie ugunsgrēka iemesli ir cilvēku neuzmanīga rīcība ar uguni, kas var izraisīt ļoti postošus negadījumus,” skaidro VUGD priekšnieks ģenerālis Ainars Pencis.

Pēc Penča teiktā aukstajā laikā visizplatītākie ugunsnelaimju iemesli ir nepareizi izbūvētas, bojātas vai pārkurinātas krāsnis, neiztīrīti dūmvadi un elektroinstalācijas īssavienojumi, kuru cēlonis ir bojāta elektrotehnika vai pārslodze elektrības vados. Turklāt bieži vien netiek ievērotas elementāras drošības prasības attiecībā uz dūmvadu konstrukcijām, tie mēdz atrasties pārāk tuvu degtspējīgām ēkas konstrukcijām un var izraisīt to aizdegšanos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas