Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

papildināta – CVK vadītājs: referendums ir jārīko

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
abava
a
Domāju, ka nebūs lielas jēgas no pensiju grozījumu referenduma. Pirmkārt būs grūtības savākt vajadzīgo balsu skaitu, bet, ja izdosies sapulcināt ļaudis un viņi nobalsos par grozījumiem, nekāds reāls risinājums nesekos. Minimālā pensija Eiropā sākas apmēram no 1000 eiro. Esošā Saeima jau iepriekš un arī šodien nodemonstrēja savu mazspēju. Lai atrastu radikālu risinājumu pensiju jautājumā, nepieciešamas jaunas, svaigas asinis valsts organismā. Domāju, ka visi spēki jākoncentrē pirmajam referendumam par grozījumiem likumā, kas ļautu tautai atlaist Saeimu un tad nekavējoties likt lietā šo normu. Varbūt tad izdotos motivēt VVF, Žīguri, Elerti, Štokenbergu, Pabriku, cilvēkus no zinātniskās pētniecības institūtiem - Karnīti u.c. izveidot Saeimu ar jaunu eiropejisku domāšanu.
zvirbulēns
z
Tam Cimdaram gan liela vara dota :(
GUZT
G
kad vares balsot interneta? aiz stripas ir desmitiem tukstoshu pilsonu arvalstis kuriem ir apgrutinat noklusana vestniecibas. vai ar to vilcinas speciali???
lno
l
Jūs prātā vājie...Kūdītāji iemācieties rēķināt!!!! ______________________________ Vai tad nu ķērcot visu prātu pazaudēji? Pusi naudu taču varēja ietaupīt rīkojot vienu referendumu ar 2 jautājumiem:))
Dace B.
D
Tas nu gan izklausās briesmīgi - 23. augustā! Vai tad Latvijai šis datums vairs neko nenozīmē?
Nevermind!
N
Šis laikam būs pēdejo gadu vienīgais referendums, kur balsis pietiks....
Vuarzazi
V
Lielakais ienaidnieks pensijam ir inflacija. Valdosas koalicijas laikaa inflacija ir bijusi 43% pec Valsts statistikas. Iekrataa nauda ir zaudejusi 43% pirktspejuas Inflacijas apstaklos nabagi nabagaki, bagatie paliek bagataki, un Kalvitis smaida. .
ekonomists
e
Kas tie par deputātiem, kas atturas balsot par pensionāru izdzīvošanu? Tiešām pietiek turēt Saeimā tik daudz liekēžu. Pietiek ar 50 - arī te var ieekonomēt mūsu pašu naudu.
Teodora
T
Nomierināties - tie, kas pārcieta 90-os gadus - tie neviens tik ilgi nenodzīvos. lai saņemtu Jūsu piesolīto pensiju 18 garumā. Labi, ja vēl līdz tai pensijai nodzīvos. Tākā visa šo cilvēku nodokļu naudiņa ir un paliek valsts rīcībā.
tante
t
Jūs prātā vājie,neķēziet valsts naudu superdārgos referendumos.Sadaliet to naudu pension;ariem,tad mēs varēsim padzīvot zaļi savus 5 gadus,Kūdītāji iemācieties rēķināt!!!!
Zaigonis
Z
Purnei vēl vajadzēja uzlabot budžetu,ieviešot noteikumus,kas liek pensionāriem doties uz mūža mājām,tad gan Saeimas deputāti neatturētos.Godmanim ieteiktu samazināt Saeimu par 46 deputātiem,kuri atturējās.Saeima jau nelemj,bet gan balso.Balsošanai pietiktu ar 50 Saeimas de- putātiem.
klaida-že
k
V.Buzajevs kā "Vladimirs Buzajevs"
10 gadi strādāju
1
Ja kāds zin, kurā pasaules valstī par 10 nostrādātiem gadiem un attiecīgi maksātu sociālo nodokli dod uz 18 gadioem (vidējais pensijā atrašanās laiks) pernsiju iztikas minimuma līmenī, tad labprāt to uzzinātu.
Kohēzija
K
Vismaz, pateicoties šai te kampaņai, nedaudz samazināsies ierēdņu skaits, valsts atteiksies no robežbūves un tālbraucēji šoferi varēs turpināt nīkt uz ceļa diennaktīm ilgi, netiks piesaistīti Eiropas Kohēzijas fondu līdzekļi ceļu remontiem utt.utjpr.
Uzturnauda bāreņiem
U
Uzturnauda bērniem bāreņiem, kuri aug aizbildņa ģimenē ir 32 lati mēnesī. Tā ir lieta, par ko vajadzētu taisīt referendumu, jo atšķirībā no vecuma pensionāriem, bērni nekādi nevar ietekmēt stāvokli, kādā atrodas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASIET VĒL:

Saeimas Sociālo un darba lietu komisija grozījumus neatbalsta (03.07.2008.)

Saeima pieņem būtiskus grozījumus Pensiju likumā (16.06.2008.)

Raitas Karnītes raksts "Grozījumi Pensiju likumā - riskants darījums" (13.06.2008.)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas