Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

papildināta (15:16) - Pašvaldības: Trukšņa atstādināšana ir politiskās cīņas sastāvdaļa

Jūrmalas domes lēmums par priekšsēdētāja atstādināšanu ir politiski tuvredzīgs, to diktēja politiskā greizsirdība, šādu uzskatu portālam Diena.lv pauda Lielo pilsētu asociācijas pārstāvis Māris Kučinskis.

M.Kučinskis arī bilda, ka medijos atspoguļotie Jūrmalas domes deputātu iebildumi pret G.Truksni ir nepārliecinoši. Par G.Trukšņa dalītajām biļetēm uz cirku, M.Kučinskis norādīja, ka tās ir domātas trūcīgo ģimeņu bērniem un pret to iebilst ir neētiski. Te gan ir jautājums, vai korektuma labad nebūtu bijis jānorāda, ka biļetes dāvina Jūrmalas dome nevis G.Truksnis.

M.Kučinskis arī atzina, ja ir bijušas iebildes pret administratīvo resursu izmantošanu politiskajās priekšvēlēšanu cīņās, tad par to vajadzēja ziņot kompetentajām institūcijām, lai tās šos gadījumus izvērtē. "Domāju, ka deputātu nervozitāte pieauga saistībā ar pēdējām socioloģiskajām aptaujām, kurās Truksnim bija pārsvars pār pārējām Jūrmalas domē pārstavētajām partijām," norādīja M.Kučinskis.

Valmieras domes priekšsēdētājs Inesis Boķis portālam Diena.lv norādīja, ka šāda deputātu "ņemšanās" pilsētas attīstībai par labu nenāk. Tajā pašā laikā viņš uzsvēra, ka "šos divus mēnešus līdz vēlēšanām domes izpildaparāts ir spējīgs nodrošināt darbu arī tad, ja trūkst priekšsēdētāja." Jautāts, vai domes deputātiem bija pamats atstādināt Truksni, I.Boķis norāda, ka viņa rīcībā ir par maz informācijas, lai par to objektīvi spriestu. "Gribu norādīt, ka reklamēšanās priekšvēlēšanu laikā ir normāla lieta, un metodes katrs izvēlas pats. Runājot par pirmsvēlēšanu laika ierobežojumiem politiķiem reklamēties, domāju, ka tie ir pārāk stingri," sacīja I.Boķis.

Madonas novada domes priekšsēdētājs Andrejs Ceļapīters portālam Diena.lv atzina, ka deputātiem ir jānodrošina stabilitāte, lai spētu sasniegt izvirzītos mērķus. "Priekšsēdētāja noņemšana destabilizē situāciju, tas nenāk par labu pilsētai. Lai gan, protams, divus mēnešus līdz vēlēšanām aparāts var veiksmīgi funkcionēt arī bez vadības."

"Divus mēnešus līdz vēlēšanām dome sekmīgi var strādāt arī bez priekšsēdētāja, vietniece taču ir," portālam Diena.lv norādīja Pašvaldību savienības vecākais padomnieks Māris Pūķis. "Šādā situācijā domes darbs būs tāds pat kā mazākuma valdībai, kur ir jāveic individuāls pārliecināšanas darbs ar katru deputātu. Tas nemaz nav tik slikti. Runājot par pašu mēra atstādināšanu, uzskatu, ka tā ir politiskās cīņas sastāvdaļa, lai gan no malas ir sarežģīti komentēt," atzina M.Pūķis.

Jelgavas domes priekšsēdētājs A.Rāviņš portālam Diena.lv norādīja, ka šāda Jūrmalas domes deputātu rīcība ir vērtējama kā politiska izrēķināšanās ar konkurentiem. "Tas ir smags trieciens pilsētas attīstībai. Tās darbs ir paralizēts. Lietuvā, piemēram, ir likumā iestrādāts, ka gadu pirms un gadu pēc vēlēšanām domes priekšsēdētāju nedrīkst atstādināt no amata. Diemžēl Latvijā šādi grozījumi neguva atbalstu," pauda A.Rāviņš.

Jau ziņots, ka Jūrmalas domes deputāti otrdien, 2.aprīlī ārkārtas sēdē balsojot nolēma atbrīvot no amata Jūrmalas domes priekšsēdētāju Gati Truksni (ZZS).

(pievienota pirmspēdējā rindkopa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas