Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

papildināta 17:00 - Naudas iztrūkums KNAB - gandrīz 130 000 latu

Valdība uzdevusi Valsts kontrolei veikt pilnu auditu Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā, kā arī gaidīs, kad Ģenerālprokuratūra pabeigs pārbaudi KNAB. Pēc tās arī valdība pieņems lēmumu par KNAB priekšnieku Alekseju Loskutovu. Tikmēr Ģenerālprokuratūra šobrīd jau konstatējusi nepilnu 130 000 latu iztrūkumu KNAB naudas līdzekļos.

“Kamēr es biju valdības sēdē, ģenerālprokurors nenorādīja uz manu vainu,” uzsvēra Loskutovs un teica, ka pats negrasās atkāpties no amata, tā vietā aicinot par viņa atbildību “spriest kompetentām personām”. Viņš uzskata, ka viņa atkāpšanās apgrūtinātu KNAB darbību, jo tad “nevarēs turpināt daudzus izmeklēšanas procesus”, kas pēc viņa vērtējuma ir ļoti sarežģīti un politiski jūtīgi.Viņš neizslēdz, ka notikusī zādzība varētu būt provokācija no ārienes. Viņš gan to nevarēja pamatot ar pierādījumiem. A. Loskutovs nenoliedza arī, ka varētu apstrīdēt tiesā gaidāmo valdības lēmumu, ja tas paredzēs viņa atstādināšanu no amata.Pēc valdības sēdes Ivars Godmanis informēja, ka papildus Ģenerālprokuratūras pārbaudei, kas vēl nav noslēgusies, valdība uzdevusi Valsts kontrolei veikt pilnu KNAB grāmatvedības auditu. Apkopojot šo divu pārbaužu rezultātus, valdība pieņems lēmumu par tālāko rīcību saistībā ar A. Loskutovu.Savukārt ģenerālprokurors Jānis Maizītis norādīja, ka kopumā jāpārbauda 213 KNAB lietvedībā esoši kriminālprocesi, bet šobrīd pilnībā pārbaude veikta vien 97 kriminālprocesiem. “Taču jau tagad ir skaidrs, ka KNAB naudas uzskaite nav organizēta tā, lai varētu to nokontrolēt,” teica Maizītis. Viņš informēja, ka pārbaudes rezultātā ir atklāti jauni fakti un sākotnējās aplēses par pazudušajām naudas summām ir teju divkāršojušās. Kopējā konstatētā zaudējumu summa šobrīd ir nepilni 130 000 latu – tos veido 89 868 lati, kā arī 38 445 eiro un 27 287 dolāru. Maizītis attiecās prognozēt, vai šo naudu būs iespējams atgūt.

Pārbaudē arī konstatēts, ka KNAB ilgstoši nav veikta atsavināto līdzekļu inventarizācija. Maizītis uzskata, ka atbildīgs par šo trūkumu ir tieši A.Loskutovs. “Tas, cik bieži un kādā veidā ir veiktas inventarizācijas nu gan ir iestādes vadītāja jautājums un atbildība,” teica Maizītis. Viņš piebilda, ka atsavinātās naudas inventarizācija saistībā ar KNAB instrukcijām būtu jāveic vismaz reizi gadā.

Ģenerālprokuratūrai nav noteikts, kad ir jāpabeidz pārbaude, bet Maizītis solīja to paveikt pēc iespējas ātrāk.

Jau ziņots, ka šodien valdības sēdes slēgtajā daļā ģenerālprokurors Jānis Maizītis ziņoja par pārbaudes rezultātiem saistībā ar naudas zādzību KNAB.


(papildināta 2. rindokopa, pievienota 5. rindkopa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas