Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

papildināta (2) - Ārzemju latvieši satraukti par valdības sarunām ar SC

SC viens no līderiem Jānis Urbanovičs pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu pauda neizpratni, kāpēc PBLA neuztraucas par SC sadarbību ar ASV republikāņiem un demokrātiem, kā arī Eiropas sociāldemokrātiem un sociālistiem, ar kuriem pēdējā tikšanās noritēja pagājušajā nedēļā. Ar vairākām Eiropas sociāldemokrātu un sociālistu partijām SC ir noslēgti sadarbības memorandi un citi sadarbības dokumenti.
Sadarbība ar Krievijas valdošās partijas sabiedrotajiem ir pirmais solis uz nacionālo pašnāvību, trešdien Pasaules Brīvo latviešu apvienības (PBLA) kongresa atklāšanas uzrunā sacīja organizācijas vadītājs Ints Rupners. "Manā uzskatā, tas ir pirmais solis uz nacionālo pašnāvību... Gaidām izšķiršanos no prezidenta, kāda būs valdība," teica Rupners kongresa atklāšanā.

Rupners pastāstīja, ka PBLA cer uz pilsonības likuma grozījumiem, kas ārzemju latviešiem ļaus iegūt Latvijas pilsonību, paturot savas mītnes zemes pilsonību. Īpaši viņš norādīja, ka pilsonības likuma grozījumi pašlaik nerisina Krievijas un Dienvidamerikas tautiešu situāciju. "Saprotam, ka Latvijai ir svarīgi paplašināt lojālo pavalstnieku skaitu," viņš atzina.

(papildināts viss teksts)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas