Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +24 °C
Apmācies
Pirmdiena, 1. jūlijs
Rimants, Imants, Ingars, Intars

papildināta - Āboltiņa jaunajā valdībā amatu neieņems un paliks parlamentā

Uz jautājumu, vai viņa varētu ieņemt Saeimas priekšsēdētājas amatu, Āboltiņa atbildēja, ka Vienotība ieguvusi trešo vietu vēlēšanās un Vienotības prioritāte ir vadīt valdību, lai premjers Valdis Dombrovskis varētu turpināt strādāt.
Atlaistās 10.Saeimas spīkere Solvita Āboltiņa (Vienotība) izpildvarā nestrādās un paliks parlamentā kā deputāte.

Āboltiņa pēc tikšanās ar prezidentu žurnālistiem vairākkārt uzsvēra, ka paliks Saeimā neatkarīgi no pozīcijas, kādu viņa ieņems. "Es neizskatu iespēju strādāt izpildvarā," apliecināja Āboltiņa, tostarp noraidot informāciju par viņu kā iespējamo ārlietu ministra amata kandidāti.

Tikšanās laikā ar A.Bērziņu viņa norādījusi, ka jaunajam parlamenta sasaukumam ir jāturpina vairākas 10.Saeimas uzsāktas reformas tiesiskuma nostiprināšanai un valsts ekonomikas izaugsmei. 

Tiesiskuma nostiprināšanai ir būtiski Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja vadītāja amatā apstiprināt no politiskās ietekmes brīvu profesionāli ar nevainojamu reputāciju, kā arī palielināt tiesībsargājošo iestāžu kapacitāti un uzlabot darba rezultātus, sarunā norādīja S.Āboltiņa. 

Saeimas priekšsēdētāja atzina, ka ir izšķiroši svarīgi turpināt darbu pie Latvijas ekonomiskās izaugsmes. 22.decembrī ir veiksmīgi jānoslēdz starptautiskā aizdevuma programma un jāturpina aktīva cīņa ar ēnu ekonomiku, jāievieš mantiskā stāvokļa nulles deklarācija un jāveic vienreizēja nodokļu amnestija. 

S.Āboltiņa arī minēja, ka nepieciešams stingri kontrolēt partiju finansēšanu un sekot ārzonās reģistrētu īpašumu patiesā labuma guvēju atklāšanai. 

Nākamās Saeimas darbam ir jābalstās uz tādiem principiem kā stingra fiskālā atbildība, ilgtspēja un sociālā solidaritāte, attīstot Latviju kā eiropeisku, tiesisku un nacionālu valsti. Valstij ir pienākums nodrošināt ilgtspējīgu latviešu nācijas, valodas un kultūras pastāvēšanu, piedaloties Latvijas tautas kultūras daudzveidības un mazākumtautību kultūru saglabāšanā. S.Āboltiņa norādīja, ka latviešu valodai kā vienīgajai valsts un oficiālajai valodai ir jākļūst par visu iedzīvotāju sabiedriskās saziņas valodu un tās lietošana sabiedriskajā telpā ir jāpaplašina. 

Saeimas priekšsēdētāja pauda uzskatu, ka ir jāturpina konsekventi īstenot 1918.gadā proklamētās Latvijas valstiskās nepārtrauktības doktrīna, kas balstās Satversmē, 4.maija deklarācijā un Satversmes tiesas spriedumos, kuros atzīts PSRS veiktās agresijas, okupācijas un aneksijas prettiesiskums. Ir būtiski arī nemainīt likumā noteikto Latvijas pilsoņu un nepilsoņu tiesisko statusu un tiesību loku, atzina S.Āboltiņa.   

Sarunā pārrunāts arī 10.Saeimas paveiktais likumdošanas jomā, iniciatīvas parlamenta atvērtības veicināšanā, kā arī parlamenta darbs ar sociālajiem un sadarbības partneriem.  

(papildināts viss teksts)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas