Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

papildināta - Aculiecinieks: Tbilisi mierīgi, aicina izvērtēt lietderību braukt uz Gruziju

Cilvēki Gruzijas galvaspilsētā Tbilisi aktīvi pārrunā Dienvidosetijā notiekošo, taču satraukuma viņu vidū neesot, un dzīve rit ierastā ritmā, Dienai stāstīja latvietis Jānis Rungulis, kurš jau kādu laiku dzīvo Tbilisī un strādā kādā gruzīnu firmā. “Cilvēki dara savas darīšanas, nekāda evakuācija nav sākta,” situāciju raksturoja J.Rungulis. Viņš pats un viņam pazīstami Gruzijā dzīvojošie latvieši mantas pagaidām nepakojot.

Precīzu datu par to, cik Latvijas valstspiederīgie pašlaik atrodas Gruzijā, nav. Kā Dienai pastāstīja ārlietu ministrs Māris Riekstiņš, Latvijas pilsoņiem vīzas uz Gruziju nav vajadzīgas, tāpēc Ārlietu ministrijai (ĀM) ir informācija tikai par tiem ceļotājiem, kuri piereģistrējas Konsulārajā reģistrā, kas gan nav obligāta prasība.

Konsulārā reģistra dati liecina, ka pašlaik Gruzijā atrodas tikai seši Latvijas pavalstnieki. M.Riekstiņš arī uzsvēra, ka visus šos cilvēkus Ārlietu ministrija jau ir informējusi par konflikta saasināšanos Dienvidosetijā.

Kā liecina informācija ĀM mājas lapā, sakarā ar situācijas saasināšanos un militārām sadursmēm Dienvidosetijas teritorijā ministrija stingri iesaka Latvijas iedzīvotājiem atturēties no Chinvali reģiona un Dienvidosetijas konflikta zonas pierobežas Šida Kartli rajona apmeklēšanas, kā arī izvērtēt lietderību šobrīd doties atpūtas braucienos uz Gruziju.

ĀM prese centrā  Dienai gan norādīja, ka Ārlietu ministrija pagaidām neplāno izplatīt oficiālu aicinājumu atturēties no Gruzijas apmeklēšanas.

Diena jau rakstīja, ka ārlietu ministrs Māris Riekstiņš telefonsarunā ar Gruzijas ārlietu ministri Ekaterini Tkešelašvilli pārrunājis pēdējo dienu militārās sadursmes un pašreizējo situāciju Gruzijas reģionā Dienvidosetijā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

Par notikumiem Gruzijā vairāk lasiet šeit

Arta Pabrika blogs par notikumiem Gruzijā 

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas