Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Svētdiena, 20. oktobris
Leonīda, Leonīds

papildināta ar Brigmaņa viedokli - Visvaldis Lācis: Brigmanis jau divas nedēļas pirms komisijas slēdziena lika balsot par Loskutova atstādināšanu

ZZS Saeimas frakcijas deputāts Visvaldis Lācis vērsies prokuratūrā, informējot par to, ka jau divas nedēļas pirms ģenerālprokurora Jāņa Maizīša vadītās komisijas slēdziena par KNAB vadītāja Alekseja Loskutova darbības izvērtēšanu frakcijas līderis Augusts Brigmanis V.Lāci informējis, ka Saeimā būs balsojums par A.Loskutova atbrīvošanu no amata, kurā V.Lācim jābalso par atbrīvošanu. To deputāts sacīja Latvijas Radio trešdien. V.Lācis pirmo reizi sajutis politisku spiedienu no savas frakcijas vadības.

V.Lācis radio stāstīja, ka precīzi neatceras, vai saruna notikusi tieši tajā pašā dienā, kad paziņots par J.Maizīša vadītās komisijas izveidošanu, jeb dienu vēlāk, taču precīzi atceras sarunu ar A.Brigmani. V.Lācis stāstīja, ka līdz šim gan bijušais Saeimas priekšsēdis Indulis Emsis, gan A.Brigmanis bija ievērojuši viņu kādreizējo norunu, ka V.Lācis saglabā iespēju paust no frakcijas atšķirīgu viedokli, taču šis bijis pirmais gadījums, kad uz V.Lāci izdarīts «politisks spiediens».

A.Brigmanis sarunā ar V.Lāci zem četrām acīm sacījis, ka Saeimā notiks balsojums par A.Loskutova atbrīvošanu. «Tu šoreiz nedrīksti paust savu viedokli, un tev ir jābalso par atbrīvošanu,» tā A.Brigmaņa teikto atstāsta V.Lācis. Viņš frakcijas līderim atbildējis, ka «negaidi, ka balsošu par» gadījumā, ja J.Maizīša komisija neuzskatīs, ka A.Loskutovs jāatlaiž. V.Lācis uzsvēris, ka gaidīs komisijas darba rezultātu. Sarunā tā arī beigusies.

«Šis ir pirmais gadījums, kad izjutu politisko spiedienu,» radio sacīja deputāts, kurš pirmdien pēc tam, kad prokuratūra paziņoja, ka A.Loskutova darbībā nav konstatēti būtiski pārkāpumi, nespēdams pieņemt tādu viedokli, ka jau divas nedēļas pirms komisijas darba rezultāta «koalīcijas frakcijas vadītājam ir zināms, ka būs tāds balsojums», vērsies prokuratūrā. «Tā bija teatrāla spēle, ka notiek komisijas apspriešanās,» radio sacīja V.Lācis. Viņš gan nezināja, vai A.Brigmanis runājis arī ar citiem deputātiem par šo pašu balsojumu.

V.Lācis radio arī atzina, ka viņa turpmākā atrašanās ZZS frakcijā atkarīga no tā, vai A.Brigmanis frakcijas sēdē trešdien atzīs, ka izdarījis politisko spiedienu uz V.Lāci.

V.Lācis pauda hipotēzi, ka «attiecībā uz Lembergu, Šķēli, Šlesera partiju valda vienprātība, ka Loskutovs nevar palikt amatā». V.Lācis domā, ka A.Loskutovs ir nevēlams, jo prokuratūra iesaista KNAB digitalizācijas lietas izmeklēšanā. «Noteikti, ja Loskutovu atlaidīs, tad meklēs pielaidīgāku cilvēku,» sacīja deputāts.

Pēc ZZS frakcijas sēdes A.Brigmanis presei sacīja, ka kā frakcijas vadītājs runā ar visiem deputātiem, tajā skaitā arī ar V.Lāci, taču negribot un nevarot nevienu iespaidot. It īpaši V.Lāci, kas balsojumos pierādījis, ka balso pēc saviem ieskatiem. A.Brigmanis sacījis, ka atvainojas V.Lācim, ja sarunas tonis viņam licies ne tāds.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas