Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

papildināta ar sarunām - Aizdomas par ONAP izmeklētāja godaprātu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
XXX
X
vērotājs no malas 17:34 Starp citu, ja jau šādas sarunas ir notikušas, kāpēc KNAB izbeidza kriminālprocesu? Tāpēc, ka nevarēja pierādīt, kas ir sarunu dalībnieki? ================ Tāpēc, ka "Lietā iesaistītas personas atteicās liecināt, uz ko viņiem ir tiesības. R.Dervans, I.Vilkaste un V.Vaškevičs noklausītās sarunas neatcerējās. R.Dervans kafijas dzeršanu ar I.Vilkasti ārpus darba kabineta nebija fiksējis arī R.Štālberga izspiešanas lietas materiālos. " (skat. komentējamo I.Spriņģes rakstu).
vērotājs no malas
v
Starp citu, ja jau šādas sarunas ir notikušas, kāpēc KNAB izbeidza kriminālprocesu? Tāpēc, ka nevarēja pierādīt, kas ir sarunu dalībnieki? Tāpēc, ka sarunas patiesībā neko nepierāda - ne kukuļa pieprasīšanu, ne tā došanu? Ka ir tikai interpretācijas par sarunu iespējamo zemtekstu?
no malas vērojot
n
Vai neviens neievēroja neko dīvainu šim rakstam pievienotajā "lēmumā par krimināllietas izbeigšanu"? 1. Kompleksā fonoskopiskā ekspertīze veikta tikai R.Dervana balsij. Kāpēc tā netika veikta pārējo sarunu dalībnieku balsīm? Starp citu - kas ir "kompleksā fonoskopiskā ekspertīze"? Tiesu ekspertīžu klasifikatorā tādas nav. Kompleksā metode ir pieminēta pavisam citā ekspertīzes veidā. Vai KNAB izmeklētājs būtu bijis tik paviršs? 2. Lēmuma lapas ir "apgrieztas". Kāpēc? Lai nebūtu redzama lapu numerācija? 3. Kopš kura laika kriminālprocesa izbeigšanas nolēmumā tiek iekļauta operatīvās izstrādes laikā iegūta informācija - noklausītās telefona sarunas un nepubliskās sarunas??? Papildus jāatzīmē, ka krimināllietā esošie materiāli ir izmeklēšanas noslēpums, kuru publiskas izpaušanas ierobežojumus pēc kriminālprocesa izbeigšanas reglamentē Krimināllikuma 375.pants.
d'Andris
d
Diez', ja KNABim nebūtu jāskaita Zatlera pateicības, vai pierādījumu bāze neizdotos labāka?
ments
m
Tad jau sanāk, ka šis ir pievācis viens to naudu, ko solīja ar kolēģiem padalīt. Jāā, tas jau vairs nav skaisti
IncParaac
I
Ministrs God maņs : Kas pret Vaškeviču - tas pret valsti! Gulbis pac izlēca! Tagad izprotami šie apmaksātie bundzenieka dziedājumi. Nu dzied no augstākas laktas!
v\erotājs
v
Neviens nevēlas noliegt iespējamos /nav taču iepriekš tādi zināmi, bet vienkārši dienesta pakāpe, amats, izdiena nav nopelns pats par sevi/ R.Dervana nopelnus, bet Lēmumā minētās sarunas neliecina ne par viņa profesionalitāti ,ne arī godaprātu. Problemātiks ir jautājums arī par valsts noslēpuma glabāšanu. Man liekas, ka da\zi nezin vai nevēlas pareizi uztvert - šoreiz likumīgi noklausīto sarunu atšifrējumi citēti 11.07.08.g. Lēmumā par kriminālprocesa izbeigšanu, bet galīgais nolēmums kriminālprocesā - Lēmums par kriminālprocesa izbeigšanu tāds ir - ir publiski pieejams, tādēļ nevajadzētu kādam uztraukties par to, kas sarunas nopludinājis. Tās vienkāši ir Lēmuma sastāvdaļa, līdz ar to arī publiski pieejama.
mur
m
Ja Dervans tiešām ir ir izdarījis to, par ko tekstā raksta, viņam ir jāsēž. Visi iepriekšējie sasniegumi "tautas labā" dzēšās, tu moron.
kāds krievs???????????
k
visarions
Andrejs
A
Protams, ka Dervans savas policijas karjeras laikā ir vairaak sabiedriibas labaa izdariijis, nekaa visi KNAB diletanti kopaa. Tikai jautājums- ko Jūs definējat ar nosaukumu "sabierība"? Un kas, Jūsuprāt, ir darbība sabiedrības labā?
Ak, kungs!
A
Vai tad kāds nezina, ka vēl no krievu laikiem ONAP kopā ar VID piesedz kontrabandu un prasa savus % - ? Tas pats ar narkotiku apkarošanu, kad lielā priekšniecība drošības labad, lai pašiem nebūtu ziepes, likvidēja narkotiku apkarošanas nodaļu. Pat ar lielu troksni atlaida labākos darbiniekus, kuri sekmīgi ķēra narkotiku izplatītājus, - pārāk tuvu šie bija pietuvinājušies galvenajiem piesedzējiem.
nozelojami
n
un neskatoties uz to kretinus atkal saveles
bm
b
mācījos ar vinju virnā skolā...... tāds pats bij kā visi... bet ja trāpas tādi skolotāji...... krievs ir arī āfrikā krievs...
zafte
z
Tāda reputācija nebūtu savienojama ar darbu ONAP, bet tikai ne jau šibrīža Latvijā, kur gandrīz vai tas tiek uzskatīts par plusu, ka darbinieks ir šmucīgs, tātad varēs kā tādu lelli vadīt kā pareizi lietas izmeklējamas.
psrs sabruka
p
ja atceraties

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VAIRĀK

Lēmumu par kriminālprocesa

izbeigšanu lasiet šeit

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas