Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

papildināta ar VIDEO - Snigšana mitēsies tikai naktī, tīrīšanas darbos iesaistīti visi tīrītāji

Biezā sniega dēļ trešdienas rītā un dienā sastrēgumi Rīgas ielās ir lielāki nekā ierasts un, visticamāk, pārvietošanās pilsētā būs apgrūtināta visu dienu. Sinoptiķi prognozē, ka snigšana rimsies tikai nākamās nakts pirmajā pusē. Līdz pulksten 12 Rīgā bija reģistrētas jau simts avārijas, kas ir divreiz vairāk nekā parasti. Divās no tām bija iesaistīti maršruta mikroautobusi, kuri ietriecās ēkas sienā, kā dēļ cieta kopumā 13 cilvēku.

= SŪTIET ACULIECĪBAS. Gaidām jūsu foto par sniega radīto haosu

"Latvijas autoceļu uzturētājs" šobrīd visā valsts teritorijā autoceļu sakopšanas darbos iesaistījis kopumā 274 ziemas tehnikas vienības, kas attīra ceļu no sniega un kaisa brauktuves ar pretslīdes materiālu. Visvairāk - 104 - vienības strādā Latgales reģionā.

"Latvijas Valsts ceļi" informēja, ka pulksten 12 Vidzemē un Latgalē joprojām sniga, daudzviet arī putināja, kā dēļ redzamība bijusi tikai 200 līdz 500 m. Stipri apgrūtināta braukšana ir pa valsts galvenajiem un 1.šķiras ceļiem vietām Latgalē un Vidzemē. Atsevišķos posmos valsts centrālajos rajonos brauktuves tiek tīrītas un kaisītas atkārtoti.

Kaut arī Rīgas ielas tiek apstrādātas ar pretslīdes materiāliem un tīrītas, pastāvīgās snigšanas apstākļos sniega kārta arvien atjaunojas, un braukšanas apstākļi ir apgrūtināti. Šonakt plānots izvest sniegu no Vecrīgas un Brīvības pieminekļa apkārtnes, pavēstīja Rīgas domes Satiksmes departamenta preses sekretāre Ieva Prauliņa.

Pēc ielu uzturēšanas uzņēmumu sniegtajām ziņām, ielu tīrīšanas darbi Rīgā tika sākti jau līdz ar snigšanas sākumu ap trijiem naktī un turpinās joprojām. Tā kā sniegs turpina snigt, ielu uzturētāji ceļa segumu apstrādi ar pretslīdes materiāliem un tīrīšanu veic vairākkārt, lielāko uzmanību pievēršot pilsētas maģistrālajām ielām. Ielu uzturēšanas darbos Rīgā ir iesaistītas visas specializētās ielu uzturēšanas mašīnas, tostarp autogreideri un traktorbirstes.

Pilsētas satiksmes vadības centrā (SVC) Dienai norādīja, ka vislielākie sastrēgumi izveidojās Juglā. Turklāt uz un no turienes apmēram 40 minūtes nekursēja 6.maršruta tramvaji, jo viens no tiem pārmiju vietā pie Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas bija noskrējis no sliedēm. Cilvēki negadījumā nav cietuši un šobrīd tramvaju satiksme ir atjaunota. Uz neilgu brīdi divi 7.maršruta tramvaji bija nobraukuši no sliedēm arī pie Centrāltirgus. SVC speciālisti domā, ka lielāki sastrēgumi nekā parasti avāriju un lēnās plūsmas dēļ šodien būs visā pilsētā.

Trešdienas rītā Satekles ielā maršruta mikroautobuss Rīga-Sloka ietriecās ēkas sienā, vēstī aģentūra LETA. Negadījumā cieta seši cilvēki. Lai arī visi cietušie guva vieglas traumas, tomēr viņi hospitalizēti. Pēc Rīgas ātrās medicīniskās palīdzības Operatīvās daļas vadītājas Vijas Grigales teiktā, notikuma vietā ieradās divas ātrās medicīniskās palīdzības brigādes. Savukārt Gogoļa ielā maršruta mikroautobuss pēc sadursmes ar vieglo automašīnu iebraucis veikala skatlogā. Šajā negadījumā cieta septiņi cilvēki, no kuriem trīs cilvēki hospitalizēti.

Savukārt jau pusi diennakts netālu no Latvijas un Krievijas robežas ieputināts pasažieru autobuss no Rīgas uz Maskavu. Taču sniega dēļ ceļu nevar turpināt vēl divi šī uzņēmuma autobusi, vēstī aģentūra BNS. "Ecolines" prezidentam Andrim Podgornijam ir aizdomas, ka ieputināti vēl citi "Ecolines" autobusi, kas ceļu mēro no Lietuvas un Maskavas. "Ecolines" birojā teikts, ka nav zināms, kad beidzot autobuss varēs turpināt ceļu, jo "ir sniegs, ir putenis, bet neviens neko nedara, lai tīrītu ceļu".

Latvijas vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūra norāda, ka Rīgā pašlaik ir 8 cm bieza sniega kārta, taču šodien varētu uzsnigt vēl 14 cm. 28 cm biezas kupenas šodien jau izveidojušās Latgalē. Sinoptiķi prognozē, ka snigšana mitēsies tikai naktī. Gaisa temperatūra trešdien Latvijā būs no -1 grāda Latvijas ziemeļu daļā, ap nulli Rīgā un līdz +4 grādiem dienvidrietumos. Nedēļas nogale gan solās būt siltāka, kad dažviet Latvijā gaiss varētu uzsilt līdz pat +10 grādiem.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas