Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

papildināta - Atšķirībā no Kalvīša Ščerbatiha māte biļeti pirka pati

“Savai mammai pats pirku biļetes vēl Latvijā, pats par visu maksāju,” Dienai stāsta Latvijas pirmās medaļas ieguvējs Pekinas olimpiskajās spēlēs, svarcēlājs Viktors Ščerbatihs. Tas, ka Saeimas deputāta māte Tatjana cenšas apmeklēt visas dēla sacensības, ir plaši aprakstīts fakts, kam teorētiski būtu jābūt labi zināmam arī sporta funkcionāriem.

Taču, vaicāts, vai Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) viņa mātei piedāvāja vienu no viesu kartēm, kas piešķirtas Latvijas delegācijai, V.Ščerbatihs atbild: “Neviens man neko neteica.” Arī cita olimpiskā cerība – šķēpmetējs Vadims Vasiļevskis – _Dienai _apstiprināja, ka biļetes savai sievai pirka pats.

Kā jau ziņots, Latvijas olimpiskajai delegācijai pienācās trīs viesu kartes, kas dod iespēju apmeklēt sporta sacensības Pekinā par velti. Katru no tām var nomainīt vēl divas reizes, kas nozīmē, ka LOK viesu statusā varēja būt 9 cilvēki. Taču, kā Dienai apstiprināja LOK prezidents Aldons Vrubļevskis, pirmie, kam piešķirtas viesu kartes, bija Tautas partijas līderis Aigars Kalvītis ar dēliem. Tas esot bijis LOK valdes un izpildkomitejas lēmums, turklāt neviens cits uz tām nepieteicās, apgalvoja A.Vrubļevskis.

LOK izpildkomitejas loceklis, trīs olimpisko medaļu ieguvējs airēšanā Ivans Klementjevs Dienai sacīja, ka pēdējā sēdē 16.jūlijā viņš nepiedalījās, taču darba kārtībā par ielūgumiem rakstīts nebija, arī iepriekšējās sēdēs šis jautājums nebija izskatīts. “Es pats interesējos par iespēju aizbraukt uz spēlēm, bet man akreditāciju nepiedāvāja. Laikam Kalvīša dēliem ir lieli nopelni sportā, man nav tik nopietni,” sacīja I.Klementjevs.

Latvijas Hokeja federācijas prezidents un LOK izpildkomitejas loceklis Kirovs Lipmans komandējuma dēļ arī nepiedalījās 16.jūlija sēdē, taču norādīja, ka par A.Kalvīti ir sacelta lieka ažiotāža. “Ka Kalvītim jābrauc uz Pekinu, bija nolemts jau sen, kad viņš vēl bija premjers. Nevar taču ar cilvēku spēlēties, te teikt, ka brauks, te – ka nebrauks,” teic K.Lipmans.

K.Lipmans, kurš Pekinā bija vienlaikus ar A.Kalvīti, atzina, ka A.Kalvītis ar dēliem noskatījās arī atklāšanas ceremoniju. “Nebūtu viņš tos puikas paņēmis, neviens neko neteiktu. Nu tā sanāca, ka sieva viņam tolaik bija ļoti aizņemta un nebija, kas viņus pieskata,” sacīja K.Lipmans, uzsverot, ka A.Kalvītis tiešām esot labs ģimenes cilvēks.

Ar pašu A.Kalvīti Dienai nav izdevies sazināties, viņa mobilais telefons ir izslēgts.

K.Lipmans arī norādīja, ka V.Šcerbatiha mātei A.Kalvītis biļetes “neatņēma”, jo svarcēlājs olimpiādē ieradās tad, kad TP līderis bija jau prom. “Nekad jau nebūs tā, ka visi būtu apmierināti – ja iedotu kādam izcilam sportistam, cits teiktu: kāpēc viņam, ne man?” domā K.Lipmans. Turklāt, ja kāds tiešām gribētu braukt, LOK būtu palīdzējis ar biļetēm, domā LHF prezidents.

LOK izpildkomitejas loceklis, Rīgas vicemērs Andris Ārgalis (TP) ar preses sekretāres Annas Kononovas starpniecību Dienai paskaidroja, ka A.Kalvīti Pekinas puse uz Olimpiskajām spēlēm ielūdza pirms gada, kad viņš vēl bija premjers. Kad nomainījās Ministru kabinets, LOK par to informēja Pekinu, kas atstāja spēkā ielūgumu A.Kalvītim un uzaicināja arī jauno premjeru Ivaru Godmani (LPP/LC). A.Vrubļevskis par to informēja izpildkomitejas locekļus, kas to pieņēma zināšanai. To, ka viesu karšu piešķiršana A.Kalvītim ar dēliem tika pieņemts ar izpildkomitejas lēmumu, A.Ārgalis neapstiprināja.

Vienīgais Olimpisko spēļu oficiālais biļešu aģents Latvijā ir ceļojumu birojs Express Travel. Tā mājaslapā uzsvērts, ka Pekinas spēļu biļešu cenas ir vienas no zemākajām, salīdzinot ar iepriekšējām spēlēm. Biļetes uz vienu pasākumu maksā no 30 juaņām (2,03 Ls), piemēram, uz ūdenspolo un handbola priekšsacīkstēm, līdz 1000 juaņām (67,66 Ls) par vīriešu basketbola finālspēlēm. Dārgākas biļetes bija uz atklāšanas ceremoniju: no 1500 juaņām (101,48 Ls) līdz 5000 juaņām (338,29 Ls).

[papildināta ar priekšpēdējo rindkopu]

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas