Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

papildināta - Atstādinātais Jūras spēku komandieris savu atbildību noraida

Otrdien no amata atstādinātais Jūras spēku (JS) komandieris Aleksandrs Pavlovičs neuzskata, ka būtu atbildīgs par sliktā stāvoklī iegādātajiem mīnu kuģiem, un valdības solī saskata politiskus motīvus. Tikmēr saistībā ar kuģu iegādi veiktās pārbaudes atklājušas jaunus iespējamos pārkāpumus JS. Laikraksts _Neatkarīgā _vēsta, ka Militārā policija šajā lietā uzsākusi kriminālprocesu.

Kriminālprocesā tiek noskaidrots, vai saistībā ar kuģu iegādi ir konstatējami kādi krimināli sodāmi nodarījumi. Neatkarīgā secina, ka kriminālprocesa kontekstā runa ir tikai par Jūras spēku, ne ministrijas amatperosnu iespējamo atbildību.

Iepriekš koalīcijā ķīviņus radījušajā A.Pavloviča jautājumā arī otrdien neiztika bez starpgadījumiem — pret šo soli balsoja četri Tautas partijas (TP) ministri.

Aizsardzības ministrs Imants Lieģis rosināja atstādināt A.Pavloviču pēc tam, kad atklātībā nāca ziņas, ka Nīderlandē iegādātie mīnu kuģi bijuši sliktā stāvoklī, kā rezultātā to remonts valstij izmaksāja simtiem tūkstošu latu. Tāpat KNAB sāka pārbaudi par nekvalitatīvas kuģu dokumentācijas un tulkojuma iegādi, kuru kopējā cena bija 580 000 eiro. Pārbaužu laikā atklājušies arī citi pārkāpumi — JS pārstāvji, dodoties komandējumos uz Nīderlandi pārņemt kuģus un apgūt to vadību, tērējuši valsts naudu arī izklaidēm. Papildus arī radušies jautājumi par nekvalitatīvo kuģu remontu izmaksu apmēriem, Dienai apliecināja avoti aizsardzības struktūrās.

Tiesa, A.Pavlovičs otrdien, komentējot atstādināšanu, nesaskatīja atbildību notikušajā. "Kuģi ir ejoši, tie ir gatavi iet jūrā," sacīja atstādinātais JS komandieris. Valdības solim esot politiski motīvi, jo gandrīz piecu gadu laikā, kamēr A.Pavlovičs bijis JS komandieris, "neviens kuģis nav bijis uz sēkļa, nestrādājis vai avarējis". "Arī neviens jūrnieks nav gājis bojā," viņš piebilda, sakot, ka aiziet ar atvieglojumu.

Pret A.Pavloviča atstādināšanu otrdien iebilda TP vadītājs un tieslietu ministrs Mareks Segliņš, turoties jau pie iepriekš paustā viedokļa, ka atbildība būtu jāuzņemas arī citām NBS un Aizsardzības ministrijas amatpersonām. Par A.Pavloviča atstādināšanu nobalsoja JL, PS, ZZS, TB/LNNK ministri.

Otrdien ar valdības lēmumu par JS komandiera pienākumu izpildītāju tika iecelts kapteinis Rimants Štrimaitis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas