Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

papildināta - Bērnu bija tiesības izvest no Latvijas, jāsakārto tiesas lēmumu izpildes kārtība

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
rīdziniece
r
Tb kundzīte bērnu jau sen bija atvedusi bērnu uz Latviju kā vientuļā māte, kuras bērnam papīros tēva vārda vietā ir strīpiņa, bet pēc pusgada, kā jau "Dienai 08:27" raksta, pēkšni kāda'm "sagribējās kļūt par viņas bērna aizbildni".
nesapraša
n
Tb kundzīte pārkāpa Austrālijas tiesas lēmumu (t.i. veica Austrālijā kriminālnoziegumu), nozogot tēvam bērnu un atvedot uz Latviju?
A.Z.
A
Civillaulība ir dzimtsarakstu nodaļā slēgta laulība.
Dienai
D
ja jau izlēmāt rakstīt par šo tēmu, tad varējāt savākt vairāk informācijas, lai raksts sanāk Latvijas tiesas lēmums. Bet Skudras kungs gan varēja pastāstīt par to, kā austrālis ieguva aizgādības tiesības Austrālijas tiesā trīs dienu laikā, pusgadu pēc tam, kad māte ar bērnu bija devusies uz Latviju. Vēl Skudras kungam vajag pajautāt, vai tiešām viņš uzskata, ka māte pārkāpa aizgādības tiesības, ja uz izbraukšanas brīdi bija vientuļā māte un bērnam dokumentos tēva vietā ir strīpiņa...vai viņa, izbraucot no Austrālijas, varēja zināt, ka pēc pusgada kādam sagribēsies kļūt par viņas bērna aizbildni. Vēl, lai raksts nebūtu tik vienpusīgs un neinteresants, vajadzēja Skudram palūgt salīdzināt Latvijas pozīciju šajā lietā un Itālijas lietā (viņš zinās, par ko ir runa). Vēl jau varēja arī noskaidrot, ko par notikušo Spices stāvvietā domā policija un kā tur virzās kriminālprocess...Būtu Diena parunājusi ar policiju, vismaz rakstā būtu par vienu neprecizitāti mazāk - bērnu no stāvvietas neaizveda austrālis, un riepas mašīnai arī nesadūra viņš, jo viņš tur nemaz nebija.
fifa
f
nav ko apvainot mūsu sievietes. vai tad šeit ir normāli vīrieši? nodzērušies, valkājas pa laimētavām...nositas ar saviem bembjiem...
lasItāja
l
CivIllaulIba nav vienlīdzīga likumīgai laulībai. Dažās valstīs pēc zināma gadu skaita (10 gadu) civīllaulības statusu pielīdzina laulībai, bet izskatās, ka tas uz šo kopdzīvi neattiecās. Tā tad tēva vienīgais veids kā piespiest māti uz bērna formalitāšu kārtošanu ir bērna nolaupīšana. Pieņemu, ka Austrālijas likumi ir labvēlIgāki nelaulātiem tēviem.
sandy
s
Pirms laulíbám ar árzemniekiem vajadzétu apsvért arí par skirsanos,ja kas.Tagad latviesu meitenes loti vélas precéties ar árzemniekiem ,tás ir sekas,nevajag skatíties uz árzemnieku naudasmakiem.
grieta
g
piekrītu sadaļā, ka viss ir atkarīgs no cilvēku savstarpējām attiecībām. taču juridiski noslēgta laulība ir jau ne tikai mīlas apliecinājums un tad šķiršanās ārprāts.. tā paredz virkni juridisku pienākumu un atbildības. tā, pirmkārt, ir juridiska institūcija, kas arī nosaka virkni lietu un galvenais - atvieglo arī to risināšanu, šķiršanās gadījumā, kaut vai tās pašas mantojumu tiesības, laulības laikā gūto lietu sadali, un arī bērna tiesības... man bija drīzāk tāds vispārīgs aicinājums, sievietēm kopumā padomāt par šo lietu, pirms bērnu radīšanas... bet par šo konkrēto gadījumu - mēs jau tos cilvēkus nepazīstam, tāpēc arī varam izteikt vienu vai otru pieņēmumu... un tikai... tas, ka pagale viena nedeg, arī skaidrs... man gan šķeit, ka te visi tā nedaudz piemirsuši pašu mazo sīci... a kā viņš jūtas?
dēle
d
pareizi tētuks darīja, ka savāca savu bērnu no šitās nabadzīgās sūdu bedres. kuram šeit ir nākotne un dzīve? tikai nožēlojama eksistence...
nu nez.
n
Grieta, un ko šajā gadījumā atrisinātu oficiāli noslēgta laulība? Problēma ir tajā, ka vecāki nevar vienoties, pie kura bērns paliks un tad nu rīkojas atbilstoši saviem uzskatiem - viens slēpj laukos, otrs no Latvijas ved atpakaļ uz Austrāliju. Laulība te neko neatrisinās + sievietei būtu tagad jākārto ne tikai dokumenti saistībā ar to, pie kura meitenīte paliks, bet arī vēl oficiāli jāizšķiras. Un laulība nekad neko nepalīdz ātrāk atrisināt vai par kaut ko vienoties - tas ir atkarīgs tikai no cilvēku savstarpējām attiecībām. Un šajā gadījumā tās acīmredzot ir vairāk nekā sliktas.
grieta
g
vot te nu i tie lielie strīdi pēc lielās mīlas... es nedomāju, ka austrālijā būtu stulbi cilvēki un tiesas. un tāpat es nedomāju, ka var izvest bērnu bez jebkādām tiesībām. un vēl - man jau šķeit, ka paternitāti nosaka ne tikai ar dns analīzēm. tēvs var atzīt bērnu par savu bez jebkādām papildus analīzēm. vajag vienkārši visus dokumentus sakārtot un tad nebūs jākliedz... un vēl - sievietes, mīļās, nu ir vajadzīgs tas zīmogs pasē, ja jūs gribat dzemdēt bērnus. turklāt - izlasiet vai uzziniet katras valsts likumdošanas normas, kas attiecas uz ģimenes tiesībām. pasargājiet sevi!!! mīla ta ātri pāriet. lai vai kā - pēcāk var izšķirties, bet, ja viss ir zināms un skaidrs, tad par visu vienoties ir daudz vieglāk. turklāt arī bērnam saglabājas vismaz juridiskās tiesības kaut vai uz mantojumu. nu nav jau viegli mīlas skurbumā domāt par sausiem juridiskiem terminiem un šķiršanās lietām. gribas jau ticēt, ka vot nu šitais mīlas stāsts būs kā no pasakas - līdz nāvei. bet - esiet taču gudrākas!!!
zvirbulēns
z
Nu i pareizi, tēviem uz bērniem ir tādas pašas tiesības kā mātēm. Starpcitu, ir pētījums, ka mātes nemaz nevar bērnu izaudzināt, ka viņas bērnus samaitā :)))
nu nez.
n
Jā, šī informācija būtiski atšķiras no tās, ko pa telefonu teica 100.panta zvanītāja. Situācija sarežģīta, un no malas nevar pateikt, vai māte ir vai nav mele, tomēr varēja jau nu konkrētāk izklāstīt situāciju, nevis vainot ministri "atšūšanā".
heh
h
100.panta zvanītāja samelojās. Fui fui fui. Tādām melēm nav ko audzināt bērnu, lai audzina tēvs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas