Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

papildināta - Bičkovičs ģenerālprokurora pienākumus pagaidām uzticēs Kalniņam

Augstākās tiesas (AT) priekšsēdētājs Ivars Bičkovičs pēc tikšanās ar ģenerālprokuroru Jāni Maizīti žurnālistiem paziņoja, ka 11.maijā, kad beidzas J.Maizīša pilnvaras amatā, viņš prokuratūras vadību uzticēs Krimināltiesiskā departamenta vadītājam virsprokuroram Arvīdam Kalniņam.Atbilstoši prokuratūras likumam par vienu no ģenerālprokurora vietas izpildītājiem var iecelt kādu no trim prokuratūras departamentu virsprokuroriem – A.

Kalniņu, Juri Pēdu vai Rudīti Āboliņu. A.Kalniņš izvēlēts, jo krimināltiesiskie jautājumi, pēc I.Bičkoviča domām, ir ļoti nozīmīgi.I.Bičkovičs joprojām neatklāj, kuru ģenerālprokurora amata kandidātu varētu nosaukt, un, visticamāk, to neizdarīs līdz nākamās nedēļas nogalei, kad paredzēta Valsts prezidenta Valda Zatlera tikšanās ar tiesībsargājošo iestāžu un Saeimas partiju pārstāvjiem. Tajā piedalīsies arī I.Bičkovičs.I.Bičkovičs pateicās J.Maizītim par darbu un uzsvēra, ka pašreizējais ģenerālprokurors nav svītrots no kandidātu saraksta. Uz jautājumu, vai I.Bičkovičs izteicis kādu darba piedāvājumu, J.Maizītis atbildēja noraidoši, uzsverot, ka viņš nav saņēmis nevienu darba piedāvājumu tiesībsargājošajās iestādēs. J.Maizītis arī norādīja, ka viņam ir ļoti ierobežotas iespējas darboties biznesā, jo divus gadus viņš nevar strādāt uzņēmējsabiedrībās, saistībā ar kurām ir pieņēmis lēmumus.Uz jautājumu, vai J.Maizītis varētu iet politikā, viņš atkārtoja jau agrāk sacīto, ka, viņaprāt, prokuroriem nav jāiet politikā uzreiz pēc pilnvaru beigām, taču, ja neesot, kur strādāt, tad "viss kas" varot notikt.J.Maizītis arī atgādināja, ka viņš ir nopelnījis izdienas pensiju. "Es gribētu strādāt Latvijas valsts labā, taču, ja pēc aiziešanas no amata man šāda darba nebūs, tad rakstīšu iesniegumu par došanos pensijā," teica J.Maizītis.Lūgts komentēt Aivara Lemberga izteikumus par J.Maizīti, ģenerālprokurors atbildēja: "Es nekad neesmu komentējis apsūdzēto izteikumus, viņiem ir tiesības aizstāvēties ar visdažādākajiem izteikumiem."

BNS ziņo, ka A.Kalniņam nav parādsaistību, bet viņa ienākumus galvenokārt veido alga par darbu Ģenerālprokuratūrā. Tā liecina Valsts ieņēmumu dienestā iesniegtā amatpersonas deklarācija.

A.Kalniņš Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta virsprokurora amatā pērn nopelnījis 24 565 latus, vēl viņa ienākumus veido honorārs 1810 latu apmērā no Tiesu namu aģentūras, kā arī atvērtā depozīta procenti 146 eiro apmērā, termiņdepozīta procenti 343 latu apmērā un algas konta atlikuma procenti 1,34 latu apmērā.

Ģenerālprokurora pienākumu izpildītājam ir arī skaidrās naudas uzkrājumi - 5000 latu un 3000 eiro (2180 latu), kā arī uzkrājumi bankā - 1776 lati un 13 tūkstoši eiro (12 299 lati). Vēl viņam īpašumā ir dzīvoklis Rīgā, Zemgales priekšpilsētā, un 2000.gada izlaiduma "Audi A6 Avant".

1961.gadā dzimušais A.Kalniņš 1988.gadā ieguvis augstāko juridisko izglītību Latvijas Valsts universitātē, bet 2004.gadā - maģistra grādu tiesību zinātnēs Latvijas Policijas akadēmijā. Kā izmeklētājs prokuratūras iestādēs darbu Kalniņš ir sācis 1987.gada oktobrī. No 1993. līdz 1994.gadam viņš strādāja Madonas rajona prokuratūrā par prokurora vietnieku.

Pēc tam A.Kalniņš turpinājis darbu Vidzemes tiesu apgabala prokuratūras prokurora amatā, bet no 2001.gada janvāra - Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta Pirmstiesas izmeklēšanas uzraudzības nodaļas virsprokurora amatā. Tikai šogad 1.aprīlī A.Kalniņš iecelts par Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta virsprokuroru.

(pievienotas pēdējās piecas rindkopas)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas