Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

papildināta - Bijušo SM valsts sekretāru Freivaldu iekārto jaunā amatā

Bijušais Satiksmes ministrijas (SM) valsts sekretārs Nils Freivalds (LPP/LC) tikai nedēļu pēc augstā amata pamešanas SM, jau iekārtots citā amatā. Viņš ieguvis vietu Jūras administrācijā.

17.novembrī Latvijas Jūras administrācijas (LJA) darbinieki uzzināja, ka ar SM lēmumu jau no 18.novembra atcelts viņu līdzšinējais valdes priekšsēdētājs un direktors Artūrs Brokovskis - Vaivods un šajā amatā iecelts N.Freivalds, Dienai apstiprināja LJA preses pārstāve Sarma Kočāne. Otrs valdes loceklis Ģirts Auškāps (TB/LNNK) turpina pildīt savus pienākumus.

N.Freivaldam šo amatu piedāvājusi līdzšinējā SM valsts sekretāra vietniece Aivita Ļubļina Goldmane, kas šobrīd pilda arī valsts sekretāra pienākumus. Jautājums par valdes priekšsēdētāja nomaiņu esot bijusi aktuāla jau ilgāku laiku. Amats ticis piedāvāts vairākiem kandidātiem, bet pārējie no amata atteikušies. Konkurss netika rīkots. N.Freivalds bijis vienīgais, kas piekritis šim amatam, un viņa kompetence ir atbilstoša, uzsvēra satiksmes ministra preses sekretāre Inga Spriņķe.

Jau vēstīts, ka jūnija beigās pēc paša vēlēšanās no amata aizgāja LJA valdes priekšsēdētājs Ansis Zeltiņš. Viņš LJA vadīja kopš 2000.gada maija. LJA ir Satiksmes ministrijas pārraudzībā esoša institūcija, kas uzrauga Kuģu reģistrā iekļauto kuģu atbilstību drošības prasībām, apstiprina kuģu dokumentāciju, izmeklē un analizē jūras negadījumus, kā arī citus ar kuģošanas drošību saistītus jautājumus. Par valdes priekšsēdētāju iecēla līdzšinējo valdes locekli A.Brokovski  -Vaivodu.

(papildināts 3.rindkopā - amats nebija vakants, bet bija aktuāla tā nomaiņa jau ilgāku laiku)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas