Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

papildināta - CVK: par Pensiju likumu parakstījušies 170 tūkstoši

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Bada kāis
B
Ja kāds tik tiešām ir pie bada, tad nav jāmaina pensiju sistēma. Tam ir domāti pašvaldību sociālie dienesti.
Bada kāis
B
Ko var murgot par badā miršanu. Es pazīstu vairākus pensiobārus, kuri savus Rīgas dzīvokļus ir izīrējuši, bet paši dzīvo laukos, kur dzīvokļi ir lēti. Un nemaz nevaimanā.
!!!
!
Kas te ko nesaprast? Ja neesi par sevi parūpējies, jāstrādā par minimālo, ja negribi ne strādāt, ne ko darīt lietas labā, tad arī minimālās nebūs
Nabaga cietējs
N
Es esaprotu, kāpēc personai ar 3 bērniem būtu jāstrādā par minimālo algu?
Nabaga cietējs
N
Ak mēs - nabaga daudzcietusī latviešu tauta. Tikai nezin kādēļ kartupeļu vietā p\er čipsus, tēju izkonkurē Coca-cola, normālus mazlitrāžas auto z elām redz mazāk, nekā mlzīgus benzīnrijējžipus utt. utjpr.
!!!
!
Par strādāšanu, mācīšanos un kvalifikācijas celšanu. To visu var izdarīt, zinu, jo pats strādāju un izmantoju visas iespējas tālākai izglītībai un profesijas "slīpēšanai". Tas viss nākotnē atmaksāsies, nevajag slinkot.
!!!
!
Es neuzskatu, ka ir normāli rauties divos darbos tikai lai savilktu galus. Normāli ir saņemt cilvēka cienīgu atalgojumu, strādājot vienā darbā, bet jaunie kāda mērķa sasniegšanai vai labākas nākotnes vārdā var arī intensīvāk pastrādāt, var strādāt un mācīties. Te es runāju par to, ka veci cilvēki, atšķirībā no jaunajiem nav spējīgi paši sev palīdzēt.
Kretīniem!
K
Nu, vai dārgais (tiešā, ne pārnestā nozīmē) Cimdars var man paskaidrot, kāpēc šos abus referendumus nevarēja apvienot vienā parakstu vākšanas reizē? Tikai tāpēc, ka cerējāt, ar visiem saviem oranžajiem maizestēviem, ka ne vienā ne otrā parakstus savākt neizdosies? Vai tiešām dažu aprobežotu "shēmotāju" dēļ bija vērts tērēt simtiem tūkstošus parasto nodokļu maksātāju naudas???????????????????????? ????????????????????/ Kurš atbildēs????????????????????? ?????
101
1
Mūsu ģimene nav ar minālo algu. Es runāju par tiem gadījumiem,kad bērni un mazbērni VAR un viņiem IR PIENĀKUMS gādāt par vecāko paaudzi.Es runāju par citām iespējamām ģimenēm. Tu domāji,ka jaunās ģimenes var strādāt 2 darbos ar min. algu,visu nomaksāt,nopirkt minimālo sev,bērniem,pārtiku,celt kvalifikāciju,mācīties.Varb ūt ierosini naudas pārpalikumu noguldīt kādos pelnošos fondos. Šis naudas jautājums nav vienkāršs. To nevar atrisināt iebalsošana.Un šis balsojums jau attiecas tikai uz vecuma pensijām.
!!!
!
Kā jūs savas gimenes pensionāru varat apčubināt no visām pusēm, ja jūs saņemat minimālo algu, jums ir trīs bērni un viņa paša pensija ir zem iztikas minimuma? Vienīgi ar labu vārdu. Bet elementārās prasības apmierināt ar tādu "bagātības" līmeni nevar gan! Nemaz necentieties to iestāstīt! Veikalā visi pircēji maksā pēc vienādas cenas.
!!!
!
Jāsaprot tas, ka gimenē, kur ir mazi bērni, vecāki ir jauni cilvēki un jauns cilvēks var pats parūpēties par savas labklājības celšanu ( mācīties, celt kvalifikāciju, savienot darbus un tml.), kas nav pa spēkam vecam cilvēkam. Un ir loti labi, ka mazs bērns saprot, ka ir jāpalīdz vecam un nevarīgam cilvēkam, nevis jānospārda tas ar kājām, kā to dara mūsu valdība un deputāti
101
1
Diskutabls jautājums.Šādi pensionāri pašvaldībā var lūgt sociālo palīdzību.Daudziem šādiem pensionāriem ir nodrošināti bērni un mazbērni.Ko darīt jaunai ģimenei,kurā ir ,piemēram, trīs skolas vecuma bērni,bet vecākiem minimālā alga?Mūsu ģimenes pensionārs ir apčubināts no visām pusēm-katrs bērns un nu jau arī mazbērns zin un saprot,ka pensionāram ir jāpalīdz.
Roberts
R
Kads no jums varetu kaut vienu menesi nodemonstret ka izdzivot ar pensiju 110-120 latu apmera,samaksajot komunalajos maksajumos ap 90 latu un tad sakiet te muldet par to,ka pensionariem Latvija ir vislabaka dzive pasaule.
!!!
!
Arī Kalniete savu roku pielika, skairojot, ka viņiem jāprot dzīvot zem iztikas minimuma tik ilgi, kamēr Kalniete izdomās ), ko varētu viņu labā izdarīt ( bet var arī neizdomāt, kas arī nebūs pārsteigums ).
Varasvīri dievojas
V
Varasvīri dievojas, ka «Citas politikas» prasības novedīšot Latviju bankrotā vai pie totālas pensiju nivelēšanas. Tie gan pagaidām ir demagoģiski apgalvojumi, ne bezkaislas matemātiskas aplēses. Bet demagoģijai grūti noticēt, ja valsts piedzīvo teju inflācijas kolapsu un cenu agresiju, kamēr valdība šķiež naudu gadsimta būvprojektos un bezjēgas militarizācijai. Turklāt, ja ticam Valsts kontrolei, visās Latvijas institūcijās notiek sistemātiska valsts līdzekļu izniekošana vai piesavināšanās. Šādā sociālpolitiskā kontekstā valdības daudzinātā pensiju indeksācija tracina un pazemo kā ubaga grašu pamešana lūdzējam. Ja valdība apmierinās pensionāru saprotamās prasības un pacels pensijas vai arī neapgāžami pierādīs pavalstniekiem, ka šī prasība izputinās daudzcietušo Latviju, «Cita politika» nebūs velti taisīta. Jautājums, cik siltos un augstos krēslos nākotnē dižosies Štokijs un jaunais cilvēks ar Klintona ezīti, izrādīsies sekundārs.Eiropas Savienības dalībvalstī Latvijā 17 gadus pēc neatkarības atgūšanas neviena pensija nedrīkst būt zemāka par oficiāli noteikto iztikas minimumu. Tas nav budžeta jautājums, ko Satversme liedz tautai izlemt referendumā, bet politisks uzstādījums, ja Latviju uzskatām par eiropeisku, sociāli atbildīgu valsti. Tarvids

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas