Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

papildināta - Deputāts Golubovs Saeimā nopelnījis 1,6 miljonus, liecina deklarācija

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) mājaslapā publiskotā Saeimas deputāta Aleksandra Golubova (SC) amatpersonas deklarācija liecina, ka 2009.gadā par darbu Saeimā saņēmis 1 645 640 latus, bet kompensācijās – 1 037 600 latus, turklāt viņa ienākumus papildinājis arī  99 901 latu liels pabalsts no Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras.

Vaicāts, vai Saeima viņam patiešām pērn samaksājusi vairāk nekā 2,6 miljonus latu, A. Golubovs samulsa, bet pēc tam paziņoja: «Noteikti nē!»

«Viņiem tajā mājaslapā kaut kas ir nepareizi,» Dienai teica A. Golubovs, uzsverot, ka noteikti nav uzskatāms par miljonāru.

VID Komunikācijas nodaļā aģentūrai LETA sacīja, ka Golubovs, aizpildot amatpersonas deklarāciju, "sarakstījis visus ciparus vienā svītrā", nenodalot, piemēram, pilnos latus no santīmiem, savukārt VID sistēma visu skaitļu rindu uztvērusi kā kopējo summu un automātiski to sadalījusi ar komatu.

Lai gan deputāts nav deklarējis ne uzkrājumus, ne viņam piederošas uzņēmumu kapitāla daļas vai akcijas, kuru vērtība norādāma deklarācijā, VID neizslēdza, ka arī tad, ja viņš līdzīgā veidā būtu ievadījis skaitļus, tad sistēma arī tos būtu sagrupējusi pēc tajā iestrādātajiem principiem.

VID atzīmē, ka šāds incidents noticis pirmo reizi un jau rīt publiskojamo datu bāzē vajadzētu parādīties labojumiem un deklarēto ienākumu summām samazināties.


(papildināta no 4. rindkopas)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas