Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

papildināta - Deputātus sadusmo Koķes atvaļinājums budžeta izskatīšanas laikā

Izglītības un zinātnes ministres Tatjanas Koķes (ZZS) atrašanās atvaļinājumā laikā, kad tiek izskatīts valsts budžeta projekts, sadusmojusi vairākus Saeimas deputātus. Otrdien Saeimas Izglītības, zinātnes un kultūras komisijā tika skatīts finansējuma apjoms izglītības un zinātnes nozarei. Ministres sēdē nebija, jo viņa devusies atvaļinājumā.

Visasāk par T.Koķes atvaļinājuma laika izvēli izteicās komisijas locekļi Dzintars Ābiķis un Inguna Rībena (JL), kuri norādīja, ka izglītības un zinātnes finansējuma kontekstā jāpieņem būtiski politiski lēmumi, par ko nepieciešams dzirdēt T.Koķes kā politiskas amatpersonas viedokli, jo neesot gana tikai ar ministrijas ierēdņu sniegto informāciju. Tāpēc deputāti bija pārsteigti, kā budžeta pieņemšanas laikā T.Koķe var pamest valsti. "Kas var būt svarīgāks par budžetu?" neizpratnē bija Dz.Ābiķis.

Viss, kas bija jāizdara, ir izdarīts budžeta veidošanas procesā valdībā, portālam T.Koķes atvaļinājuma izvēles laiku pamatoja ministres padomniece Agnese Korbe. Svarīgākais, kas ir paveikts  - izdevies "noturēt" skolotāju atalgojumu un tas nākamgad nesaruks. Turklāt, tas, ka ministre ir atvaļinājumā, nenozīmējot, ka darbs apstājies.

Premjers atvaļinājumu akceptēja, norādīja A.Korbe.

Premjera preses sekretāre Līga Krapāne informēja, ka T.Koķe būs atvaļinājumā divas nedēļas - līdz 17.novembrim. Premjers neredzot nekādu "apdraudējumu" izglītības budžetam ministres prombūtnes dēļ, jo viņa pirms došanās atvaļinājumā esot valdības vadītājam precīzi izskaidrojusi, kā notiks izglītības ministrijas komunikācija par nozares jautājumiem un kuri ministrijas darbinieki piedalīsies sarunās.

Šī nav pirmā reize, kad neizpratni rada ministra izvēlētais atvaļinājuma laiks. Pērn valsts budžeta izskatīšanas laikā Saeimā atvaļinājumā bija devies toreizējais finanšu ministrs Atis Slakteris (TP).

(papildināta ar L.Krapānes komentāru)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas