Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

papildināta - Domburs un Kolāts aicina vienoties, ko drīkst darīt žurnālists

Latvijas Televīzijas (LTV) ģenerāldirektors Edgars Kots trešdien pēc pārrunām ar žurnālistiem Ivetu Elksni un Jāni Domburu, ir nolēmis aicināt I.Elksni palikt strādāt Latvijas televīzijā, taču viņai jāpārtrauc pasniegt mediju treniņus. “Tā kā ir apzināti ļoti daudzi žurnālisti, kas veic mediju treniņus, tad attieksmei pret visiem jābūt vienādai – tiks aizliegts paralēli veikt mediju treniņus, bet neviens atstādināts netiks,” Dienai sacīja E.

Kots.“Elksnei tiks izteikts rājiens, taču viņa ir aicināta palikt amatā, jo ir apzināti ļoti daudzi žurnālisti, kas pasniedz mediju treniņus. Zināms, ka tos veic arī Krista Vāvere, Jānis Domburs, Dzintris Kolāts un daudzi citi. Mēs nevaram un nevēlamies visus atlaist,” viedokli pauda E.Kots. LTV tiks pārskatīti iekšējās kārtības noteikumi, kas visiem darbiniekiem būs vienādi saistoši.

Jau vēstījām, ka I.Elksne otrdien iesniedza atlūgumu.

E.Kots palika pie iepriekš paustā, ka televīzijā strādājošajiem žurnālistiem ir jāaizliedz pasniegt mediju treniņus. Ikviens LTV darbinieks ir aicināts uz Personālu daļu, lai saskaņotu savu paralēlo nodarbošanos ar darbu televīzijā. “Tad arī tiks izvērtēts, vai paralēlā darbība atbilst žurnālista ētikai un ir pieļaujama, taču mediju treniņi nav pieļaujami,” sacīja E.Kots.

E.Kots pauda viedokli, ka žurnālisti ir sabiedrisko attiecību organizāciju upuri, jo Latvijā trūkst komunikācijas speciālistu, un līdz ar to tiek aicināti žurnālisti no medijiem, arī Latvijas televīzijas.

Žurnālists J.Domburs uz jautājumu, vai viņš turpina vadīt mediju treniņus, Dienai atbildēja, ka to nedara jau sen. Viņš pieļāva, ka pārtrauks sniegt konsultācijas.

“Taču to ir nepieciešams nodefinēt vienādi visos Latvijas medijos, nebrīnītos, ja arī Dienā to kāds ir darījis. Bet, kas attiecas uz mani, es ar to nodarbojos ļoti epizodiski un mani tas maz uztrauc,” sacīja J.Domburs. Viņš pauda viedokli, ka tādā gadījuma “jānodefinē, ka arī LU strādājošie žurnālisti, kas pasniedz sabiedriskās attiecības un citus kursus, vairs nedrīkst to darīt”.

Savukārt Dz.Kolāts akcentē nepieciešamību žurnālistiem noteikt, kur ir robeža, cik tālu, izglītojot citus, žurnālists var iet. Līdz ar to būtu jādefinē gan tas, ko žurnālists var mācīt, gan tas, kam var mācīt. To varot panākt kādā reprezentatīvā žurnālistu apaļā galda diskusijā, jo Dienā aizsāktā diskusija, pēc viņa domām, vienkārši «apsals vai izžūs». Kamēr tāda nav bijusi un viņš nav pārliecināts, ka viņa pasniegtās lekcijas tiešām definējamas kā mediju treniņš, viņš pats izlemšot, kuros gadījumos jāinformē LTV vadība un kuros nav.

(papildināta ar J.Dombura un Dz.Kolāta viedokļiem)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

RAKSTI PAR ŠO TEMATU

Iveta Elksne iesniedz atlūgumu

Kots sola aizliegt LTV darbiniekiem vadīt mediju treniņus

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas