Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

papildināta - Flika manevrs neko nemaina; VID gaidīs deklarāciju pēc amata atstāšanas

Lidsabiedrības airBaltic lēmums reorganizēt pārvaldi, līdz ar ko tās vadītājs Bertolts Fliks ir atstājis valdes priekšsēdētāja amatu, nemaina neko attiecībā uz tiem lēmumiem, kurus Valsts ieņēmumu dienests (VID) ir pieņēmis par viņa pienākumiem saistībā ar amatpersonu saraksta un deklarāciju iesniegšanu.

Arī tiesas spriedums, ar kuru VID lēmums par B.Fliku atzīts par pamatotu, paliek spēkā, _Dienu _informēja VID Komunikāciju daļā.Līdz ar to VID joprojām turpinās uzstāt, lai _airBaltic _izpildītu iepriekš pieņemtos lēmumus, iesniegtu amatpersonu sarakstus, savukārt attiecīgās amatpersonas iesniegtu deklarācijas. Tāpat VID uzsvēra: ja B.Fliks vairs nebūs valdes priekšsēdētājs, VID mēneša laikā no viņa gaidīs valsts amatpersonas deklarācijas iesniegšanu, kas saskaņā ar likumu B.Flikam jāizdara, atstājot _airBaltic _valdes priekšsēdētāja amatu.

Pie tā, ka B.Fliks kā nu jau bijušais airBaltic valdes priekšsēdētājs ir valsts amatpersona, VID stingri turas, jo Administratīvās apgabaltiesas sprieduma nolēmuma daļā tika atzīts, ka visi lidsabiedrības valdes locekļi ir valsts amatpersonas. Par spīti tam, pats B.Fliks līdz šim publiski pauda viedokli, ka sevi par amatpersonu neuzskata.

"Flika paziņojums, ka viņš vairs nebūs valdes priekšsēdētājs, nemaina iepriekš pieņemtos lēmumus," norādīja VID. VID arī informēja, ka juristi turpinās strādāt, lai airBaltic tiesas spriedumā atzīto VID lēmumu izpildītu.

Ja B.Fliks vairs nebūs airBaltic valdes priekšsēdētājs, viņam turpmāk pēc amata atstāšanas kārtējā deklarācija nebūs jāiesniedz, taču VID gaidīs, kad uzņēmumam tiks nozīmēta jauna valde un pieprasīs jauno valsts amatpersonu sarakstu iesniegšanu.

Kā biznesa portālam Nozare.lv apstiprināja Latvijas nacionālās lidsabiedrības airBaltic padomes priekšsēdētājs Vigo Legzdiņš, jau tuvākajā laikā tikšot ievēlēta jauna valde. Viņš uzsvēra, ka valdes locekļu lēmums atstāt savus amatus nebija kompānijas padomes iniciēts pasākums.

"Tas bija pašu valdes locekļu pieņemts lēmums, bet domāju, ka bez valdes kompānija noteikti nepaliks," viņš uzsvēra. Līdzko būšot nominēti jauni valdes locekļi, tikšot sasaukta padomes sēde un tikšot lemts par valdes iecelšanu. Uz jautājumu, vai valdes locekļu lēmums tika saskaņots ar padomi, Legzdiņš atbildēja, ka pēdējā laikā padomes sēdes nav notikušas. "Valdes locekļi ir uzteikuši šos amatus, un tā ir katra cilvēka brīva izvēle, ieņemt amatu vai neieņemt," norādīja Legzdiņš. "Pēc tās informācijas, kuru es esmu saņēmis no kompānijas vadītāja, tīri saimnieciski problēmas šajā brīdī "airBaltic" neradīsies, jo esot attiecīgi pilnvarotas personas, kas paraksta dokumentus, līdz ar to kompānija turpināšot darboties," sacīja Legzdiņš, norādot, ka pagaidām viņam nav pamata sacīt, ka kompānijas darbība šī lēmuma dēļ tiktu ietekmēta negatīvi.

"Domāju, ka, ņemot vērā sabiedrības uzmanību uz darba samaksas jautājumiem, droši vien kāds jutīsies apmierināts, ka ir šāds risinājums," piebilda padomes priekšsēdis.


(papildināta ar pēdējām trim rindkopām)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas