Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

papildināta - FOTO: Rugāti neievēl prezidijā

Aizklātā balsojumā par Saeimas priekšsēdētāja biedra kandidāti Antu Rugāti (TP) ceturtdienas Saeimas sēdē tika nodotas tikai 25 basis, bet pret bija 63, līdz ar to viņa netika ievēlēta Saeimas prezidijā. Ja pirmajā balsojumā kandidāts nesaņem pietiekami daudz balsu, par kandidātu ir jābalso vēl vienu reizi. Arī otrajā kārtā A.Rugāte neieguva nepieciešamo vairākumu, viņu atbalstīja vēl mazāk nekā pirmajā reizē – tikai 20 deputātu, bet pret 68. Tagad koalīcijai būs jālemj par citu kandidātu.

Var secināt, ka par A.Rugāti nav balsojusi lielākā daļa koalīcijas partneru. Viņai nebija arī vienpātīga atbalsta savā partijā, jo Tautas partijas frakcijas un valdes kopsēdē trešdien par A.Rugāti nobalsoja vien 15 klātesošo, bet par otru kandidātu - Imantu Valeru - desmit.

Atgādinām, ka V.Muižniece vēlas pamest darbu Saeimas prezidijā, jo viņa kļuvusi par TP Saeimas frakcijas vadītāju.

Par V.Muižnieces atsaukšanu no Saeimas prezidija nobalsoja 67, pret bija 17, bet atturējās pieci parlamentārieši. Pret V.Muižnieces atsaukšanu balsoja LPP/LC frakcija, jo viņiem patīk, ka V.Muižniece ir prezidijā un viņi nevēlas viņas aiziešanu no šī amata. Vairāki deputāti pēc pirmā balsojuma jokoja, ka tagad būs tāpat kā Daugavpilī – kad atpakaļ amatā būs jāvēl V.Muižniece. Jāatgādina, ka Daugavpils domes deputāti no rīta nobalsoja par mēra atcelšanu, bet vakarā viņš amatu atguva.

TP darbam prezidijā varētu atkārtoti virzīt A.Rugāti, aģentūra LETA vēsta par TP Saeimas frakcijas vadītājas V.Muižnieces teikto.

Jaunā laika līdere Solvita Āboltiņa norādījusi, ka Rugātes līdzšinējā darbība izraisa cieņu, taču atkārtoti uzturēt viņas kandidatūru darbam prezidijā esot nežēlīgi pret pašu Rugāti. TP rīcība, iespējams, ir viņu pašu pieteikums darbam opozīcijā, kad partija meklē iemeslus konfliktam, uzskata Āboltiņa.

Rugāte žurnālistiem sacīja, ka balsojumu saista ar attieksmi pret TP. "Tā kunga ceļi ir neizdibināmi. Ja darbi atšķiras no vārdiem, tad rezultāts ir likumsakarīgs. Šis stāsts nav par mani, bet par attieksmi pret partiju," sacīja Rugāte.

Savukārt Muižniece uzsvēra, ka premjeram būtu jāievieš "koalīcijā kārtība". "Es nepieļauju iespēju, ka frakcijai būtu jārīkojas citādāk, tādēļ mēs varētu uzturēt Rugātes kandidatūru," sacīja Muižniece.

(papildināta ar FOTO)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas