Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Svētdiena, 27. oktobris
Lilita, Irita, Ita

papildināta - Gaidis Bērziņš ļauj prēmēt par diplomiem

Dodot akceptu Tiesu administrācijas (TA) trīs departamentu direktoru prēmēšanai, ļaujot pirmdien katram saņemt apmēram 350 latu, tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš (TB/LNNK) būtībā pārkāpis premjera Ivara Godmaņa (LPP/LC) oktobra beigās izdoto rezolūciju par aizliegumu izmaksāt prēmijas, Dienai atzina premjera padomnieks Krists Leiškalns.

Turklāt otrdien valdība pieņēma jaunu aizliegumu valsts iestādēm veikt un Valsts kasei pieņemt izpildei maksājumus izdevumu kodā Prēmijas un naudas balvas. G. Bērziņš uzskata, ka prēmēšana bijusi likumīga un pamatota, ko arī esot gatavs pierādīt premjeram. TA preses sekretārs Gatis Tauriņš _Dienai _atklāja, ka iestāde lūdza G.Bērziņam atļauju prēmēt darbiniekus, kuri 14.novembrī saņēmuši Tieslietu ministrijas (TM) Goda diplomus, kam viņš ar savu rezolūciju piekritis. Zemesgrāmatu departamenta direktors Edvīns Balševics diplomu saņēma par ieguldījumu zemesgrāmatu sistēmas attīstībā, Tiesu darba organizācijas departamenta direktore Dzintra Kulla — par ilggadēju, pašaizliedzīgu un godprātīgu amata pienākumu pildīšanu, bet Personālvadības departamenta direktore Inese Sila — par pašaizliedzīgu un godprātīgu amata pienākumu pildīšanu. G.Bērziņa preses sekretāre Inga Saleniece paskaidroja, ka tas noticis saskaņā ar valdības 8.novembra lēmumu ļaut ministriem lemt par prēmiju izmaksu viņu padotībā esošajās iestādēs, "pamatojoties uz ierēdņa, darbinieka un amatpersonas sasniegtajiem darba rezultātiem un uzdevumu kvalitatīvu izpildi iestādes mērķu sasniegšanā". K.Leiškalns norāda, ka šis lēmums attiecas tikai uz prēmijām, kas saistītas ar Civildienesta likumā noteikto ierēdņu ikgadējās novērtēšanas sistēmu, bet iepriekšējo rīkojumu tas neatcēla. "Par šādiem gadījumiem neapšaubāmi tiks prasīts skaidrojums, izņēmumi netiks pieļauti," sacīja premjera pārstāvis.

Trešdien G. Bērziņš Dienai uzsvēra, ka prēmēšana veikta, ievērojot taupības un samērīguma principus, prēmijas izmaksātas tikai trīs darbiniekiem, kuru darba rezultāti bijuši visievērojamākie.

G. Bērziņš uzskata, ka pat šajos ekonomiski grūtajos apstākļos vislabāko darbinieku novērtēšana ir nepieciešama, jo tas darbojas kā papildu stimuls arī pārējiem darbiniekiem. „Brīdī, kad lemjam par štatu samazināšanu valsts pārvaldes iestādēs un kad ikviens ir norūpējies par sava amata saglabāšanu, ir jāparāda, ka valsts ne tikai atbrīvo darbiniekus, bet arī novērtē tos, kuri strādā ar patiešām lielu entuziasmu un parāda augstus rezultātus ,” norāda tieslietu ministrs. Viņš uzskata, ka, šādu nelielu, bet pelnītu prēmiju piešķiršana palīdz celt produktivitāti valsts pārvaldē, taču šāda viedokļu apmaiņa publiskajā telpā tikai rada vēl lielāku nedrošību arī labāko darbinieku vidū un negatīvi ietekmē darba vidi.


(Papildināta ar pēdējām divām rindkopām)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Notikusi pāreja uz ziemas laiku

Aizvadītajā naktī Latvijā ir notikusi pāreja no vasaras uz ziemas laiku, pulksteņa rādītājus pagriežot vienu stundu atpakaļ.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas