Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

papildināta - Glābējsilītē atstāts otrais bērniņš – meitenīte

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Liva
L
Vienreizējais bērna piedzimšanas pabalsts ir 396Ls (par pirmo bērnu, par nākošajiem vairāk) no valsts un atsevišķi no pašvaldības (Rīgā 100Ls, Ventspilī 120Ls). Bērna kopšanas pabalsts ir 50Ls/mēn. līdz gada vecumam, 30Ls/mēn. pēc tam. Ja ienākumi uz vienu ģimenes locekli ir zem 135Ls (165Ls vienam cilvēkam), tad ģimene var saņemt no Rīgas Domes ikmēneša GMi pabalstu - 45Ls par bērnu, 40Ls par pilngadīgo vecāku un piemaksu 50Ls, ja bērns ir pirmsskolas vecumā. papildus ir iespēja pretendēt uz medicīnas, dzīokļa, u.c. pabalstiem. Papildus tam, jaunā māmiņa var uzturēties bez maksas krīzes centrā, kamēr viņa tiek uz kājām (kur viņai arī palīdzēs nokārtot formalitātes pabalstiem). Ja nu situācija ir pavisam kritiska (sieviete pati saslimst, u.c.), sociālie dienesti var uzņemties rūpes par bērnu uz laiku, kamēr problēma tiek atrisināta. Lūdzu, pastāstiet man tagad godīgi, cik tieši "izmisusi" ir tā māte, kura nevar atrast iespēju parūpēties par savu bērniņu un var bez bezkaunības pateikt, ka "viņai nav naudas".
es arī...
e
Un cik daudz bērniņu nerodas tikai pārpratuma pēc un tāpēc, nevis nabadzības dēļ, tiek pamesti. Manējais arī - mātei gadījās kā pilnīgs pārpratums, i viņa īsti neapjēdza, ka mazais piedzimis. Kā pa miglu, Tiesa, slimības dēļ. Bet, acīmredzot, tika izmantota. Viņa pat nebija sapratusi, ka gaida bērnu, nebija pie ārstiem uzskaitē stājusies, nu - nekā! Nezinu, kā, bet slimnīcā tomēr tika nogādāta. Un labi, ka tā, jo nezi kā bez dakteriem bērnu būtu pasaulē laidusi. Un viņa tāpar arī nekad nebūtu meklējusi glābējsilīti. Nemaz droši vien nezina, kas tā tāda. Bet nu mazais "pārpratums" veselīgs un laimīgs dzīvo pie mums. Bieži skatos uz viņu un domāju - tu piedzimi nejaušības dēļ un tāpēc tev pašā dzīves sākumā bija jāizbauda tik smaga nasta - vienam pašam par savu dzīvību jācīnās un vēl divus gadus bērnu namos jānīkst. Un cik labi, ka mēs esam satikušies!
es adoptēju vienu
e
Svešu vārdu dzemdētāja slimnīcā pateikt nevar, jo vienmēr pārbauda pasi. Ja pase mātei nav līdzi, bet bērns tiek atstāts, tad automātiski ir atradenis un jurdiski brīvs. (Likums dīvains, bet tāds mūsu valstī pastāv.) Konkrētajai sievietei, par kuru iepriekš rakstīju, sakrita vārds, uzvārds, dzimšanas datums un vieta, visa informācija, kas parādās draugos profilā. Tā bija viņa, jo izskatījās līdzīga meitenītei. Man žēl,ka daudziem sagrauju izlūzijas par ļauno valsti, kas nepalīdz un tāpēc tiek bērni pamesti. Bet cik daudz ir ļoti nabadzīgu cilvēku, kas kārpīsies līdz spēku zudumam, bet savus mazos nepametīs???
piekrītu
p
valters 12:01
Solvita
S
Tev nav ienācis prātā, ka mēdz būt vairākas personas ar līdzīgiem vārdiem un tik pat labi var pateikt svešu vārdu?
palaidnis
p
Par pēdējo rindkopu.Sliecos Jums piekrist, jo tās meičas, kas stāv Pierīgas šoseju malās kā likums visas runā krieviski!
sakāmais
s
Valsts par miljoniem uztur bagātos, darbaspējīgos savus izbijušos prezidentus ar veselu baru viņu apkalpotājiem, bet nevar atļauties sniegt kādu atbalstu kaut 100 latu apmērā .
anus-valterim
a
nevaru saprast,ka LR, ir tik ļoti daudzi, tumsoņi,ar aprobežotu domāšnu,...atkal mēs gatavi,... degradēt sabiedrību,izgāzt tūkst.....lai atkal cīnītos ar sekām !? Tanī pat laikā,sabiedrībā,ir daudz dažādas iestādes, vecāki,skolas....kūrām,jaaudzina tīņi,jaunatne !? Tie savu darbu nedara...!!!!!!!!
es adoptēju vienu!
e
Es arī kādreiz domāju, ka bērnus pamet dēļ nabadzības. Tā nav - visbiežāk pamet dēļ bezatbildības un galīgas degradācijas. Pirms pāris gadiem izgāju cauri adoptēšanas procesam, mums piedāvāja vairākus bērniņus, no kuriem vienu uzņēmām savā ģimenē. Tā kā man kā adoptetājam ir iespēja uzzināt mātes vārdu, dažas no viņām pēc tam aplūkoju draugiem.lv. Viena, piemēram, dažus mēnešus pēc mazas meitenītes atstāšanas slimnīcā, bija apceļojusi Spāniju un bildes salikusi visiem aplūkošanai. Viņa noteikti nebija nabadzīga, viņai vienkārši bija slinkums vai žēl naudas abortam. Otra problēma ir, ka mātes, bērnu dzemdējot, saņem vienreizēju pabalstu, ja nemaldos, 250 ls. Daudzas tad izšķiroties dzemdēt dēļ pabalsta, pēc tam bērnu atdod prom. Uzskatu, ka atdošanas procedūra pie mums ir pārāk viekārša. Ja jau pagājušā gadā atstāti dzemdību namos ir 40 mazuļi. Tas ir nenormāls cipars! Vajadzētu tām bezatbildīgām mammām vismaz nonākt kaut kādā melnajā sarakstā, lai nākošreiz tos 250 ls nesaņemtu un bērnu ražošana nekļūtu par biznes projektu. IZklausās ciniski, bet laukos pat tie 8 ls - ģimenes pabalsts, reizēm ir vērā ņemams ienākums. Un vēl - no mums piedāvātajiem kādiem 7 juridiski brīvajiem mazuļiem, visi bija krievu tautības. Tas tā - viela pārdomām. Mēs latvieši laikam vairāk cīnāmies par saviem bērniem, neatstājam tik bieži.
esmeralda
e
Vājprāts, kas notiek???
valters
v
materiāli es esmu tuvāk tiem lauku iedzīvotājiem, nekā ierēdņiem es zinu, kā ir dzīvot trūkumā un zinu arī labus laikus. varu salīdzināt.
valters
v
"tam ir divi galvenie iemesli: nav naudas un/vai mājokļa" tā ir šo sieviešu sniegtā informācija krīzes centriem un soc.namiem (protams visas nav pieejamas) - tas nav mans izdomājums. Tur jau tas slimums ir. un jāpiekrīt šaubām, ka alkoholiķi nav babybox mērķauditorija
Zapte
Z
"Šajos gadījumos māmiņas uzraksta atteikumu, taču sešu nedēļu laikā viņas var pārdomāt. Cik daudz ir šādu gadījumu – šādas informācijas Rīgas dzemdību namam nav." Bet Rīgas bāriņtiesai gan ir šādi dati - cik daudz mammu ir savus mazuļus paņēmušas atpakaļ. Būtu interesanti uzzināt. Jo priekšstats parasti ir tāds, ka nepaņem vis. Un mazo aizved uz bērnu namu. Un tas, ka adoptētāji ir saaktivizējušies, nenozīmē, ka visi mazie uzreiz dabū ģimeni. Daudziem mazuļiem ir smagākas vai vieglākas veselības problēmas, kas ļoti bieži adoptētājus atbaida, un viņi rindā gaida uz nākamo bērniņu. Bet ir labi, ka ir šādas silītes, jo tad vismaz dažai apzinīgākai mammai ir, kur mazuli atstāt, un nav izmisumā jāmeklē miskaste. Un noteikti arī reģionos vajag šādas "kastes", jo mamma, kurai nav naudas vai vēlēšanās bērnu audzināt, nu noteikti nebrauks uz Rīgu un nemeklēs Vienības gatvi.
grietiņa-Valteram
g
Vai valsts nevar nodrošināt 5 cilvēkiem gadā iztikšanu un mājokli? Jūs nevarat pat iedomāties,cik dzīves īstenība ir šausminoša, īpaši laukos. Darba specifikas dēļ man nācās daudz redzēt. Kad cilvēki- vienalga- sievietes vai vīrieši- to ierauga pirmo reizi, tad parasti viņiem ir šoks ,viņi nakti neguļ. To, kā cilvēki dzīvo pēc tam,kad 90.os gados laukos iznīcināja darba vietas. Pagasts jau cenšas palīdzēt,bet parasti tas ir tikai tik daudz,lai pavisam badā nenomirtu. Ir vajadzīgas darba vietas,un nu jau tās arī pilsētā ir iznīcinātas..Un nepavisam labi nedzīvo arī tie bērni,kurus vecāki pametuši un aizbraukuši peļņā. Vajadzīgs vēl kāds Nemo,kurš atklātu ne tikai daļas lielos ienākumus, bet prastu parādīt arī otras daļas dzīvi vai eksistenci vispār bez ienākumiem. Tā varētu būt dokumentāla filma ,vajadzīgs mūslaiku Podnieks.
vohomurka
v
Nedomāju, ka 40 gadi būtu zaļa jaunība... Sauc, kā gribi - par cinismu vai ko citu, bet tā ir realitāte. Pārāk daudz ir cilvēku, kam atbildība pašiem par sevi, saviem bērniem/vecākiem ir svešs jēdziens. Man pašam aug divi puikas un nestādos priekšā, kas varētu man likt no viņiem atteikties... Nedod Dievs, bet, ja, piemēram, es ciestu badu un darbu nevarētu dabūt, tad badā būtu arī bērni un sieva, bet es viņus nekam neatdotu... Tad jau drīzāk ietu banku laupīt nekā beibiboksotu vai ko tādu... Lai gan normāli, protams, ir kaut vai par krāvēju šancēt, ka tik tai grūtajā brīdī kaut kā izsisties, jo krimināls jau arī nav risinājums. Un neuzskatu sevi par cinisku, ka nicinu tādus divkājainos - gan sievietes, gan vīriešus, kas laiž bērnus pasaulē un samet kastēs. Bērns, protams, ne pie kā nav vainīgs un acīmredzot ir labāk, ka agrāk tiek no tādiem senčiem vaļā. Es tikai tāpat nespēju saprast arī likumu, kas par katru cenu "karās stērbelē" šādiem kretīniskiem vecākiem, klaudzinot pie viņu neesošā saprāta un sirdsapziņas. Bērnam tādējādi mazina tikai iespējas nonākt normālā ģimenē...

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas