Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

papildināta - Godmanis paliek amatā

Premjers Ivars Godmanis (LPP/LC) paliks savā amatā un turpinās vadīt valdību, pirmdienas vakarā pēc sarunām Rīgas pilī paziņoja Valsts prezidents Valdis Zatlers. Valsts prezidents pārliecinājis premjeru, ka viņš ir kļūdījies. Sarunās, kas ilga četras stundas, secināts, ka Tautas partijas ministra Edgara Zalāna piedāvātais valsts pārvaldes reorganizācijas plāns ir "visadekvātākais" un, paredzams, ka valdība to īstenos.

Par uzticības zaudēšanu valdības vadītājam I.Godmanim, Valsts prezidents vairs nerunāja. Svarīgi esot pabeigt darbus. Šonedēļ ir svarīgas sarunas ar Starptautisko Valūtas fondu, uzsvēra V.Zatlers.

“Šīs sarunas gaitā esmu pārliecinājis Ministru prezidentu, ka piektdien, pieņemot lēmumu par valdības reorganizāciju, Ministru prezidents ir kļūdījies. Man izdevās pārliecināt Ministru prezidentu, ka valdības reorganizācijas plāns ir viens no tiem pasākumiem, lai Starptautiskā Valūtas fonda programma tiktu veiksmīgi izpildīta. Tas ir būtisks nosacījums. Man izdevās pārliecināt Ministru prezidentu, ka Zalāna kunga izstrādātais Tautas partijas valdības reorganizācijas plāns šobrīd ir visadekvātākais šī uzdevuma izpildei un ka šī plāna izpildi valdība var sākt nekavējoties."

“Protams, ja kāda partija to neatbalstīs un ies ārā no valdības, tad būs cita situācija,” piebilda I.Godmanis, kurš apņēmies ieviest dzīvē TP plānu.

TP piedāvājumā paredzētas 11 ministrijas, izveidojot arī jaunu attīstības ministriju. Tajā ieteikts apvienot Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu, Vides, kā arī Ekonomikas ministriju.

Diena jau rakstīja, ka valdību veidojošās partijas piektdien vienojās neveikt ministriju samazināšanu, bet pēc divām nedēļām aicināt Saeimu lemt par uzticību jaunajiem zemkopības, kā arī kultūras ministra kandidātiem, un, iespējams, vēl kādam ministram, ja partijas nolems veikt izmaiņas savā ministru komandā. Vēlāk vakarā I.Godmanis gan paziņoja, ka ministriju samazināšana pārcelta uz 1.aprīli. 

V.Zatlers piektdienas vakarā paziņoja, ka Ministru prezidents trīs dienu laikā diametrāli pretēji ir mainījis savu viedokli par paša izstrādāto valdības un valsts pārvaldes restrukturizācijas plānu. "Tādējādi man ir jāatzīst, ka I.Godmaņa kungs ir zaudējis manu uzticību," paziņoja Valsts prezidents.

(papildināts viss teksts)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

Zatlers ar Godmani runā jau ceturto stundu, TP gaidot skatās hokeju

TP vēlas no Zatlera dzirdēt uzticības apstiprinājumu premjeram

TP piedāvā samazināt ministriju skaitu līdz 11

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas