Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

papildināta - Grantiņš pēc slepkavībām līķus sagriezis gabalos

Ceraukstes pagasta iedzīvotājs Ivars Grantiņš, kurš apcietināts aizdomās par savas 11 gadus vecās meitas Dainas noslepkavošanu, atzinies arī meitenes mātes Ingas Lomakinas un pazudušās jaunietes Janas Ribinskas slepkavībās. Abu sieviešu līķi, kas tika sadalīti vairākos gabalos, tika atrasti vakar dažādās vietās Bauskas rajonā.

Kā pastāstīja Valsts policijas (VP) Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Dailis Lūks, sākotnējā informācija liecina, ka ap pustrijiem naktī uz 29.jūniju  I.Grantiņš nožņaudzis savu civilsievu, 1979.gadā dzimušo I.Lomakinu, viņas vienistabas dzīvoklī, kurā atradušies arī viņas mazgadīgie bērni, 9 un 10 gadus veci, kas tobrīd gulējuši. Pēc tam turpat virtuvē sievietes līķis sadalīts gabalos, kas salikti somā. Kā sacījis I.Grantiņš: "Tāpat kā cūku griežot." Nākamajā dienā I.Grantiņš izgulējies līdz pēcpusdienai un aiznesa somu prom, sacīja D.Lūks.

Savukārt otra slepkavība, kas tikusi atklāta, veikta naktī uz 20.jūliju. I.Grantiņš atzinās, ka mežā nogalināja 18 gadus veco J.Ribinsku, ar kuru pirms tam kopā kompānijā lietojis alkoholu. Viņa tika noslīcināta dīķī un vēlāk arī sadalīta vairākos gabalos. Vakar Gailīšu pagastā pie Lietuvas robežas netālu  no nozieguma vietas četrās dažādās vietās tika atrakta galva, rumpis un kājas.

Savukārt I.Lomakinas līķis vēl pirms aprakšanas ticis sadalīts vēl sīkāk - apmēram 50 gabalos. Viņas līķis ticis atrasts Bauskas pilsētas dabas takas apkaimē Ķirbaksalā, aprakts vairākās vietās. Kā atzina D.Lūks, abi līķi atrasti, policijai "zinot, kur tos meklēt".

Slepkavības motivācija sievas gadījumā bijusi atriebība par to, ka viņa pēc cietuma negribējusi ar I.Grantiņu dzīvot kopā. Pirms nozieguma bijis konflikts, kura rezultātā notika slepkavība ar līķa sadalīšanu, sacīja D.Lūks. Savukārt J.Ribinskas slepkavība, pēc visa spriežot, veikta, lai slēptu iepriekš izdarītu noziegumu, iespējams, izvarošanu. Pirmā informācija liecina, ka I.Grantiņš, kurš no iedzeršanas bijis aizgājis pirms Janas, atgriezās, kad viņa bija jau prom, un pēc tam to panāca.

Kā klāstīja policijas pārstāvji, I. Grantiņš padarītajos noziegumos atzinies un nožēlojot izdarīto. Viņš brīvībā atradās no 11.aprīļa, kad bija izcietis sodu Pārlielupes cietumā par izvarošanu, bet par meitas slepkavību viņu apcietināja 29. augustā. Tādēļ pašlaik policija pēta citus iespējamos noziegumus, ko viņš varējis pastrādāt aptuveni četru mēnešu laikā, informēja D.Lūks.

(papildināts viss teksts)

Top komentāri

pax
p
Dienai lūgums beidzot novākt šo maniaka portretu !!!! Kādam mērķim to turpina popularizēt? Es saprastu, ka foto nepieciešams tam nolūkam, lai lasītāji palīdzētu noziedznieku atrast. Bet viņš taču atrodas jau apcietinājumā! Interesanti būtu dzirdēt Jūsu viedokli.
belzējs
b
foršs džeks!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas