Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

papildināta - Gundars Bērziņš apgalvo, ka KNAB darbinieki piesavinājušies vairāk nekā Ls 100 000

No amata atstādinātie Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieki, par kuru pārkāpumiem šonedēļ paziņoja iestādes vadītājs Aleksejs Loskutovs, piesavinājušies vairāk nekā 100 000 latu, sestdien _LNT ziņām _paziņojis bijušais veselības ministrs, ietekmīgs Tautas partijas (TP) politiķis Gundars Bērziņš, kurš savu informācijas avotu neatklāja.

Viņš gan to uzskatot par ticamu.Viņš stāstījis, ka pazudusī summa rakstāma ar sešiem cipariem, un naudas pazušana notikusi pērnā gada aprīlī, tātad pirms tam, kad Ģenerālprokuratūra veica KNAB pārbaudi pēc Valsts kontroles ziņojuma, kurā bija aizrādīts par nepietiekamu līdzekļu uzskaiti. Tomēr prokuratūra naudas iztrūkumu nekonstatēja.“Prokurore iedeva savu slēdzienu divu dienu laikā, neiepazinusies. Divu dienu laikā bija gatava parakstīt, ka zudis tur nav nekas! Tā vienkārši ir bezatbildīga pieeja,” _LNT _teica G.Bērziņš. Tāpat viņš paudis viedokli, ka tas liecina par kontroles trūkumu pār drošības iestādēs notiekošo, aicinot rosināt veikt izziņas un drošības iestāžu auditu, kā arī domāt par Saeimas kontroles palielināšanu pār šīm iestādēm. To varot izdarīt tikai Saeimas priekšsēdētājs.“SAB ietekme uz prezidentu ir neadekvāti augsta, un es domāju, ka prezidenta rīcība tiek pilnībā kontrolēta un vadīta,” klāsta G.Bērziņš.Kā atgādina _LNT_, G.Bērziņš ne pirmo reizi nāk klajā ar skaļiem paziņojumiem, piemēram, iepriekš viņš stāstījis par iepriekšējā valdības vadītāja Aigara Kalvīša (TP) telefonsarunu noklausīšanos.KNAB papildu informāciju šajā jautājumā nesniedz, jo procesa virzītājs ir prokuratūra, kas pēc pārbaudes varēs nākt klajā ar konkrētākām ziņām.

Latvijas Televīzijai prokuratūras pārstāvis norādījis, ka summa nav tik liela, taču tā esot ievērojama, ziņo "Panorāma".

Kā rakstīts, KNAB vadītājs A.Loskutovs atstādinājis no amata divus biroja darbiniekus uz aizdomu pamata par naudas piesavināšanos, ko KNAB ieguvis fizisku personu kratīšanas laikā. A.Loskutovs neatklāja šo cilvēku vārdus, taču norādīja, ka viņi birojā strādājuši jau sen. Viņš arī neatklāja, cik daudz naudas biroja darbinieki piesavinājušies, bet lika noprast, ka summa ir pietiekami liela.

(Pievienota pirmspēdējā rindkopa.)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas