Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

papildināta - Igaunijas karavīri krituši, atmīnējot ceļu Afganistānā

Svētdienas pievakarē Afganistānas dienvidu provincē Gilmendā kaujinieku uzbrukumā kritušie divi Igaunijas karavīri Ēriks Salmuss un Raivis Kangs bija sapieri un gāja bojā, no sprādzienbīstamiem priekšmetiem atbrīvojot kādu ceļu provincē, informē Postimees.Pēc _Postimees _informācijas, 23.augusta pievakarē sapieriem uzbruka kaujinieki, uzspridzinot paštaisītu spridzekli.Ē.Salmuss mira notikuma vietā, R.Kangs tika smagi ievainots, taču ārstiem neizdevās glābt viņa dzīvību.

Latvija izteikusi līdzjūtību Igaunijai saistībā ar divu karavīru nāvi Afganistānā, kuri gājuši bojā svētdien kaujas operācijas laikā. Līdzjūtību izteikušas valsts augstākās amatpersonas, kā arī ārlietu un aizsardzības ministri.

Valsts prezidents Valdis Zatlers nosūtījis vēstuli Igaunijas prezidentam Tomasam Hendrikam Ilvesam. V.Zatlers savā un Latvijas tautas vārdā izsaka visdziļāko līdzjūtību Igaunijas tautai saistībā ar svētdien Afganistānas dienvidos kaujas operācijas laikā bojā gājušajiem diviem Igaunijas karavīriem. Līdzjūtību igauņiem izteicis arī Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze.

Ministrs Māris Riekstiņš arī personīgi izteicis visdziļākos līdzjūtības apliecinājumus Igaunijas ārlietu ministram Urmasam Paetam norādot, ka šajās sērās esam kopā ar bojāgājušā karavīra tuviniekiem un draugiem, kā arī visu Igaunijas tautu.  

Arī aizsardzības ministrs Imants Lieģis šodien telefonsarunā Igaunijas aizsardzības ministram Jākam Āvikso pauda līdzjūtību sakarā ar traģisko Igaunijas armijas karavīru - virsseržanta Ērika Salmusa un seržanta Raiva Kanga - bojāeju, pildot dienesta pienākumus NATO vadītajā operācijā Afganistānā.

Telefonsarunā I.Lieģis pauda savu visdziļāko līdzjūtību, norādot, ka Igaunijas karavīru zaudējums Latvijai ir vienlīdz smags. "Karavīri ir zaudēti Baltijas tautām dziļi simboliskā dienā - Baltijas ceļa 20.gadienā, kad Latvijas, Lietuvas un Igaunijas iedzīvotāji, sadevušās rokās, visai pasaulei apliecināja savu vienotību. Arī šodien mēs esam vienoti skumjās par kritušajiem karavīriem," teica I.Lieģis.

Līdzjūtību Igaunijas kolēģiem izteicis arī Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālmajors Juris Maklakovs.

(papildinātsziņas sākums)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

Informāciju Postimees lasiet šeit

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas