Laika ziņas
Šodien
Migla
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

papildināta - Internetā jau aizpildītas 12 300 tautas skaitīšanas anketas

Tautas skaitīšana internetā guvusi lielu atsaucību, jo līdz otrdienas plkst. 14.00. cilvēki jau aizpildījuši 12 300 anketas, portālu _Diena.lv informēja _Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) pārstāvis Aldis Brokāns.

Aizpildītās anketas satur informāciju par 29 200 personām.

"Vienlaikus anketas aizpilda 7000 līdz 8000 cilvēku," portālu informēja CSP pārstāvis.

"Biežākie jautājumi, ko esam līdz šim saņēmuši ir saistīti ar elektroniskās anketas darbības ātrumu, ir atsevišķi jautājumi par to, kā aizpildīt pašu anketu, kā atbildēt uz noteiktiem jautājumiem," piebilda A.Brokāns.

Komunikācijas uzņēmuma Alpha Baltic pārstāve Tija Ezeriņa norādīja, ka interneta mājaslapa strādā, tomēr palēlināti.

Alpha Baltic pārstāve apgalvoja, ka uzņēmuma darbinieki nepārtraukti uzmana mājaslapas darbību.

Biznesa portāls Nozare.lv otrdienas rītā ziņoja, ka "tautas skaitīšanas interneta mājaslapa www.tautasskaitisana.lv strādāja ar pārtraukumiem, turklāt tajā norādītā saite, kurai būtu jānoved līdz elektroniskajai anketai, pat pēc vairākkārtējiem mēģinājumiem nestrādāja, un anketu aizpildīt internetā nebija iespējams". Savukārt T.Ezeriņa norādīja, ka "nekādas tehniskas problēmas neesot".

Jau ziņots, ka tautas skaitīšanas anketai internetā var piekļūt, ievadot personas kodu un pases numuru, internetbankas identifikatoru vai e-parakstu. Internetā anketu varēs aizpildīt līdz 10. martam, bet tautas skaitīšanas pēdējā kārta noslēgsies 31. martā.

Piedalīties skaitīšanā ar internetbankas identifikatoriem varēs Citadeles bankas, DnB Nord bankas, Latvijas Krājbankas, SEB bankas un arī Swedbank klienti.

Tautas skaitīšanas anketas elektroniski aizpildīt var arī kopumā 874 Latvijas publiskajās bibliotēkās, kurās internets iedzīvotājiem ir pieejams bez maksas. Turklāt bibliotekāri būs nodrošināti ar īpašu apmācību materiālu par to, kā ir jāaizpilda elektroniskā tautas skaitīšanas anketa, līdz ar to varēs konsultēt tos iedzīvotājus, kuriem būs radušās kādas neskaidrības saistībā ar anketas aizpildīšanu.

Iedzīvotāji tiek aicināti internetā aizpildīt anketas par visiem ģimenes locekļiem, un, lai to izdarītu, ir tikai jāzina pārējo ģimenes locekļu personas kodi.

Plānots, ka tautas skaitīšanas rezultātu apkopošana un publicēšana notiks 2012.gadā un 2013.gadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas