Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

papildināta - Jaunās gripas epidēmija piecās Latvijas pilsētās

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
1
1
4000 mirušie ASV... uz 300 miljoniem iedzīvotāju... tāpēc panika jāceļ? No parastās gripas pasaulē ik gadu mirst 250 000 - 500 000 un nav ko te stāstīt par smagajām komplikācijām, tādas var būt arī parastai gripai. Un vakcīna... jā nav! Novartis kautkādu eksperimentālu variantu ir uztaisījis, bet to pat par kārtīgu prototipu nevar nosaukt... kur ir pierādīta tās efektivitāte? Ja var atbalstīt to ka farmācijas koncerni izplata ziņas "Nepirksi mūsu produktu - tulīt mirsi" un to vēl saukt par ārstniecību... nu sorry par šo personu domāšanu labāk komentārus neizteikšu.
guncha
g
Šis citāts izsaka visu: "Tā kā diagnozes gripas slimniekiem ir uzstādītas pēc klīniskās ainas, nevis analīžu rezultātiem, pašreiz nav iespējams droši pateikt, vai epidēmijas līmeni šajās pilsētās ir sasniedzis tieši gripas vīruss H1N1, BNS norādīja Veselības ministrijā." Sākam mest jau parasto sezonālo gripu ar H1N1 gripu kopā. Nu tas tā, lai varētu vairāk tautu nobaidīt un zāļu ražotājiem būtu vairāk naudiņas. Cilvēki neesiet akli - tas viss ir tikai bizness. Mazliet vairāk akcentējam visā pasaulē uz jauno gripu, paskaitam cītīgāk saslimušo un nomirušo skaitu un cilvēce, kļūt trauksmaina, ka nu titk nāve klāt.
NAV VIENALGA
N
vai kaads ir dzirdeejis par tomaatu, gurkju vai rediisu gripu??? shiis visas zarazas ir cilveeces degradaacijas + nepareiza uztura rezultaats... :D
rufo
r
Ārstē kā nevajadzētu !!!! Dienvidkorejā Adžu Universitātes zinātnieki atraduši iespēju kā ļoti lēti un efektīgi iznīcināt jaunā tipa gripas vīrusu. Izmēģinājumu rezultātā viņi konstatējuši, ka gripas vīrusu lieliski iznīcināt palīdz parasta sālskābe, kas caur ozonatoru izsmidzināta telpā. Uz tonnu ūdens vajag tikai 22 gramus koncentrētas sālskābes, to sajaucot un izsmidzinot rezultātā veidojas daudz hlora jonu, kas nogalina vīrusu. Bez tam zinātnieki konstatējuši, ka telpā kurā ar ozonatoru tika izsmidzināts šis šķīdums pēc piecām minūtēm bija iznīcināti ne tikai gripas vīrusi, bet arī 430 000 citu vīrusu, kas atradās telpā. Cilvēka organismam šķīdums nekādus kaitējumu vai blakus efektus neizraisa. Tātad profilaktiski izsmidzinot, šo šķīdumu telpās var iznīcināt H1N1 vīrusu vēl pirms, tas nonācis cilvēka organismā. Citi par uz gripas rēķina uzvārās !!!!
muahaha
m
4000 nomirušajiem ASV bija diezgan smags variants, bet visi jau cer, ka neiekļūs statistikā. Trakākais, pat ja nenomirst, var rasties nopietnas komplikācijas, sirds slimības, smadzeņu bojājumi utt. Gripa ir viltīgi pretīga slimība. Tiem, kas baidās, ka koncerni nopelna, iesaku nedzert aspirīnu, kad sāp galva, dzemdēt mājās, pašiem urbt zobus, un liet gipsi uz salauztās rokas. Apendicītu ar pašam pie reizes izoperēt. Lai ieriebtu tiem, kas ar ārstniecību pelna naudu. "Tādas cūku gripas vakcīnas nemaz nav, visā pasaulē aicina potēties pret parasto sezonālo gripu." Tu esi vienkārši muļķe. Pret to pat vakcīnas nelīdz.
Toto
T
Šis nav smagāks gripas variants, vismaz pagaidām. Lipīgāks gan, tas tiesa.
raitis
r
piekrītu stulba ažiotāža, potējaties pret sezonālo gripu un būs labi!
1
1
Visa tā cūku gripa ir tukša ažiotāža un muldēšana, lai kāds liels farmācijas koncerns var miljardus nopelnīt. Vakcīnēt vajag... pret ko vakcinēt? Tādas cūku gripas vakcīnas nemaz nav, visā pasaulē aicina potēties pret parasto sezonālo gripu....kautkā jau tās vakcīnas jāiztirgo... krīze tak....Šitas vienkārši ir smagāks gripas variants un viss, bet nē visi tagad panikā. Pat tad kad SARS bija, kas tiešām absolūtā vairākumā gadījumu bija letāls nebija šitāda ažiotāža.... vispār stulbs jau pats nosaukums - cūku gripa. Kad nākošreiz kādam koncernam sagribēsies nopelnīt varbūt būs zivju gripa
No Gulbenes
N
Nū, ja uz 100 000 vajag 100 (tātad uz 1000 ir viens) saslimušos, lai tas viss sauktos par epidēmiju, tad Gulbenē pietiek ar 10 saslimušiem, jo te ir tikai nedaudz vairāk par 9 000 iedzīvotāju.
Šajās nosacītajās vienībās tiešām kaut kā jocīgi sanāk. Tad jau labāk būtu ierastajos % vai vienkārši saslimušio skaits. Tā uzrakstīts, ka liekas, ka tūkstoši jau uz gultas, bet patiesībā skaitlim komats jāliek pa vidu.
miljons
m
cik simti tūkstoši tad dzīvo Jelgavā, ja saslimuši356 uz katriem 100 tūkstošiem?
Oskars
O
Mūsu VALDOŠIE PAMODĪSIES,kad paši sāks MIRT.
I.
I
Isti nesaprotu, vai musu cienijama veselibas minisre ir mulke vai tikai izliekas. Nesen kada raksta lasiju, ka vina saka - si griba nav nekas bistams, nevajag iespringt. Austrija visus aicina poteties, ka ari piekopt citas profilaktiskas lietas. Jau mirusi vairaki cilveki. Si gripa ipasi smagi skar bernus un gados jaunus cilvekus. Ja gadijuma, ta tiesam ir Cuku gripa, tad to ir pec iespejas jasak arstet!!!! = savukārt Rīgā konstatēti 164 slimnieki ar jauno gripu uz 100 tūkstošiem iedzīvotāju = riga kopuma ir ap 1 miljonu iedzivotaju. tas nozime, ka mums ir jau 1640 slimo! Kapec netiek sniegta godiga un patiesa informacija? Kapec nav pieejamas vakcinas? Vai nav ta, ka ministrijai par cilvekiem nosplauties? Un vini vienkarsi negrib teret lidyeklus, kuru visdrizak nemaz nav????
mja
m
stulbā Diena, vai tad ar jauno gripu saslimuši tie simti?!!!
haļava
h
Vai nebūs vainīgas stulbās pozās melnās mūmijas gaisvados Vaļņu ielā ?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

Mediķi aicina profilaksei nelietot specifiskus pretgripas medikamentus

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas