Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

papildināta - Juridiskā komisija vienojas 11.Saeimā turpināt skatīt likumprojektu par atklāto balsojumu ieviešanu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
x
x
Visiem balsojumiem jabut atklatiem, nevar but ta ka aizklata balsojuma oligarhs saviem stipendiatiem dod rikojumus ka saeima balsot. Veletajiem ir jaredz ka deputats strada un ka balso veletaju vai oligarhu intereses.
kadiķis
k
Ja Saeima nobalsos par šo absurdo atklāto balsošanu, vinnēs tie, kas labāk prot uzkundzēties pārējiem, kā Vienotība, piemēram. Ne par velti Vienotība tā cīnās par šo pseido "tiesiskumu un atklātumu". Valsti jāvada ievēlētiem pārstāvjiem, nevis manipulējamam pūlim, kas tiek paslēpts zem "vēlētāja" vārda.
tautai
t
tas ir pret sirdsapzinu
AS
A
Tev būs balsot atklāti,lai partijas spice var noteikt,kā tev jābalso pret savu pārliecību.Nebalsosi kā naudas devēji gribēja,nomelnosim,nākamajā saeimā nebūsi.Demokrātijas nesēji atradušies!
0PIS
0
ČEPĀNE IR AIZSĒDĒJUSIES.
Miervaldis
M
Patreiz vēl saglabajās politiskā situācijā, kad reāli partiju koalīciju elites- kodols, bez rūpīgām vispusīgām diskusijām uzspiež savu viedokli kā par vispareizāko un labāko. Deputātam pēc būtības tiek ierobežota un faktiski liegta iespēja izteikt savu viedokli. Ja gadījumā viņš arī būs tik drosmīgs, nepiekāpīgs un atļausies balsot pēc savas izpratnes, tad gan pēc tam varēsiet izbaudīt, ka atsevišķi deputāti, bet it īpaši žurnalisti viņu ilglaicīgi publiski nories pēc mūsu valstī pieņemtajām "labākajām tradicijām". Tas patiesi pārvērtīsies par reālu demokratijas ierobežojumu. Līdz ar to partiju un frakcijas elite vēl vairāk varēs nerēķināties ar vienas daļas deputātu viedokli, īpaši to, kas atrodas pozicijā, jo viņi būs visīstākie grēkāži. Elite vēl vairāk varēs bez liekām ceremonijām nerēķināties ar savu kolēģu viedokli un definēt savu kā vispareizāko un tiesiskāko. To uzskatāmi parādījusi līdzšinēja prakse. Gribot negribot nākās atzīt, ka mēs līdz tam vēl diezgan tālu neesam izauguši. Arī partijas joprojam ir mazskaitlīgas, kurām arī nav liela pilsoņu uzticība. Paši esam kašķīgi, neiecietīgi, atriebīgi. Kāds iespējams teiks, ka tas ir iztekti pārspīlēti. Dzīve ir to daudzkārt apliecinājusi. Tādēļ, es kā vēlētājs, kategoriski iestājos par aizklāto balsojumu saglabāšanu. Tas pacels katra individualā deputāta patstāvību un neatkarību balsojumos, īpaši balsojumos par dažādu amatu personālijām. Ja šie balsojumi pārvērtīsies par atklātiem, tad tā būs ļoti liela kļūda un solis atpakaļ demokratijas ierobežošanas virzienā. Cienitie un godātie deputāti ļoti lūdzu rūpīgi par to padomājiet! Neiespaidojāties vispārejam virspusējam kļūdainajam viedoklim: mums ne no kā nekas nav jāslēpj. To īpaši proponē viena daļa galmas žurnalistu. Ikvienam skaidri jāsaprot, ka Saeimā ir 100 neatkarīgu deputātu, kuru vairākums pieņems pilnīgi atklātu lēmumu. To izdarīs, katrs deputāts pēc savas labākā apziņas savu vēlētāju interesēs. Paļaujos uz parlamenta vairākuma izšķiršanos.
Ministry of Truth
M
Jau gara acīm skatu situāciju, kurā patiesiem reformistiem pavērsies iespēja pēc atklātajiem balsojumiem dubultskaļi klaigāt par tārpiem, bet dažādām padusēm un uzvalkiem kaunināt deputātus par to, ka tie ir balsojuši.
vairis
v
normālā demokrātijā gan balsojums par personajijām parasti ir aizklāts. tieši tāpec lai nesanaidotu cilvēkus, tjipa tu biji pret nu tad es tev rādišu, bet mums jau tāda cīņa par atklātibu ka no demokratijas tulit ne smakas nebūs
Doktors
D
Komunisma rēgs klīst pa Eiropu. Atklāta balsošana bija komunistiem un nacistiem. nav nekā demokrātiskāka par aizklāto balsošanu!
lauķis
l
Nesaprotu, kāpēc cilvēkam demokrātiskā valstī jāslēpj savas domas? Katram ir mute, lai pamatotu savu nostāju! Komunisti un nacisti nedzīvoja demokrātiskā valstī!
  • 3
  • 5
(*****)
(
Jā, Ļeņina idejas dzīvo un uzvar!
Jānītis
J
Ja atklāti , tad atklāti.Saeimu arī vēlēsim atklāti,gribu zināt par ko tā omīte balso!
!
!
ZZS to gribēja ieviest 10.Saeimā.
  • 1
  • 1
drusku iedzēris
d
Nekādi ATTURAS - deputātam dots mandāts lemt (tātad PAR vai PRET), nevis tur kaut kā streipuļot (ne par Streipu domājot) un pie stabiem turēties!
l
l
Jābūt kā PAR un PRET, tā arī ATTURAS.
Ministry of Truth > Jā!
M
Domas noformulēšana, cienītais, vēl negarantēs, ka tā būs visiem saprotama vai likumīga un taisnīga. Teiciens "Kas nav ar mums, ir pret mums" ir ļoti skaidri noformulēta doma, piekritīsiet. Atklātums un tiešums draugus nerada, jo katram jau ir sava indeve un mērķi. To var nezināt tikai līdzšinējie laipotāji. Īsteno, bet nesaceries! Antagonisms tikai padziļināsies.
  • 2
  • 1
Jā!
J
Ja varas pārstāvis nevar noformulēt savu domu, ja viņam nav savas nostājas, tad nav ko līst politikā! Tur taču, kā visi apgalvo, dodas aiz pārliecības.
  • 3
  • 2

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas