Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

papildināta - Kaupers tomēr nebūs Kobzona vadītajā Krievijas TV konkursa žūrijā

Grupas Prāta vētra solists Renārs Kaupers tomēr nebūs Krievijas televīzijas organizētā jauno izpildītāju konkursa Piecas zvaigznes žūrijā, kuras priekšsēdētājs būs pretrunīgi vērtētais Krievijas dziedātājs un Krievijas Valsts domes deputāts Josifs Kobzons. Konkursā šogad pirmo reizi piedalīsies arī Latvija.

Ceturtdienas vakarā Latvijas televīzijā (LTV) Dienai apstiprināja, ka Latvijas pārstāvis konkursa žūrijā būs aktieris Ivars Kalniņš. 

Konkursu Piecas zvaigznes, kas līdzinās Jūrmalā notiekošajam jauno izpildītāju konkursam Jaunais vilnis, jau ceturto gadu organizē Krievijas televīzija – Pirmais kanāls, tomēr šogad pirmoreiz tajā piedalīsies arī Latvija. Uzaicinājumu piedalīties Krievijas kūrortpilsētā Sočos nākamnedēļ notiekošajā konkursā ir saņēmusi LTV, kā dalībnieci no Latvijas puses izvirzot dziedātāju Aiju Vītoliņu ar skatuves vārdu Amber.

Kaupers nebūs aizņemtības dēļ

Dienai pastāstīja grupas Prāta vētra menedžere Aija Auškāpa, Renārs Kaupers bija saņēmis uzaicinājumu piedalīties dalībnieku vērtēšanā. Taču dziedātājs patlaban esot ļoti aizņemts citos projektos, un, saprotot, ka piedalīšanās žūrijas darbā aizņems 4 — 5 dienas, nolēmis, ka šoreiz uzaicinājums jānoraida. Vēl vakar konkursa mājas lapā R.Kaupera vārds bija iekļauts žūrijas sastāvā.

A.Auškāpa arī noraidīja iespēju, ka Kaupera atteikšanās piedalīties pasākumā saistīta ar viena no konkursa organizatoriem Josifa Kobzona diskutablo slavu.

Diena arī uzzināja, ka grupa Prāta vētra tomēr uzstāsies vienā no konkursa Piecas zvaigznes pēdējiem koncertiem, izpildot dziesmu Maybe. Auškāpa piebilda, ka informācija par Kauperu kā žūrijas dalībnieku tika izplatīta vēl pirms bija saņemts apstiprinājums no paša mūziķa.

Kobzona slava pretrunīgi vērtēta

Diena jau vairākkārt rakstījusi par J.Kobzonu, kurš savulaik arī dēvēts par padomju Frenku Sinatru. Taču šajā gadījumā runāts nevis par amerikāņu mākslinieka skatuves panākumiem, bet dziedātāja sakariem ar kriminālajām aprindām.

J.Kobzons iepriekš uz nenoteiktu laiku bija iekļauts Latvijas melnajā sarakstā. Tas, visticamāk, darīts saistībā ar aizdomām par viņa kriminālajiem draugiem. J.Kobzona draugu vidū bija arī Otari Kvantrišvili, kuru, pat dzīvu esot, nesauca citādāk kā par "kriminālo autoritāti", un to neslēpj arī pats J.Kobzons. Viņš apvainojās vien tad, kad Izraēlas valdība, turot dziedātāju aizdomās par saistību ar Krievijas mafiju, atteicās izsniegt vīzu. Drīz vien līdzīgi atteikumi tika saņemti arī no ASV, Kanādas un virknes citu pasaules valstu vēstniecību. J.Kobzonu negaidīti no Latvijas melnā saraksta 2004. gadā svītroja toreizējais Latvijas iekšlietu ministrs Ēriks Jēkabsons.

(Papildināta ar 2. rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

VAIRĀK PAR KONKURSU

Kopumā šogad konkursā, kas norisināsies Krievijas kūrortpilsētā Sočos, piedalās jaunie mākslinieki no 12 bijušās Padomju Savienības valstīm.

Viesmākslinieku statusā koncertā plānojušas piedalīties Krievijas estrādes zvaigznes Laima Vaikule, Filips Kirkorovs, Sofija Rotaru, Leonīds Agutins, Anželika Varum un Valērija Meladze.

Latvijas televīzija konkursu tiešraidē no 28. līdz 31.augustam demonstrēs LTV7 kanālā.



Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas