Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

papildināta - KNAB lūdz Saeimai atļauju veikt kratīšanu Šlesera dzīvesvietā

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) vērsies Saeimas prezidijā ar lūgumu ļaut veikt kratīšanu Saeimas deputāta Aināra Šlesera (Par labu Latviju, LPP/LC) dzīvesvietā, LTV raidījumam Panorāma apstiprināja Saeimā.Par atļauju ceturtdien lems Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas deputāti, ziņo LTV ziņu dienests.

Komisijas vadītājs Vitālijs Orlovs (Saskaņas centrs) aģentūrai  BNS atteicās izpaust, par kādu deputātu no KNAB ir saņemts iesniegums, taču apstiprināja, ka iesniegums ir.

Ģenerālprokuratūras pārstāvis ceturtdien ieradīsies uz komisijas sēdi un iesniegs dokumentus, kas apstiprinās – KNAB veiktās kratīšanas notikušas likumīgi.

"Kamēr nebūs dokumenta, ka tā nav politiska izrēķināšanās, komisija par to nelems," piebilda Orlovs. "Ja viss būs noticis atbilstoši likumam, komisija lems par turpmāko rīcību."

Komisijas sēde paredzēta pulksten 8.30.

Satversmes 29.pants nosaka, ka Saeimas locekli nevar apcietināt, izdarīt pie viņa kratīšanas, ne citādi aprobežot viņa personas brīvību, ja tam nepiekrīt Saeima.

Jau ziņots, ka trešdien  KNAB veicis kratīšanu vairākos uzņēmumos un valsts iestādēs. Kratīšana veikta Ventspils un Rīgas domēs, Brīvostas pārvaldē, Lemberga ģimenei piederošajā īpašumā Puzē un citviet. Kratīšanu sankcionējusi Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa.

(Pievienots V.Orlova komentārs)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas