Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

papildināta - KNAB priekšnieka pienākumu izpildi plāno uzticēt Strīķei

Ja Saeima svētdien no amata atbrīvos Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieku Alekseju Loskutovu, viņa pienākumus uz laiku varētu uzticēt vietniecei Jutai Strīķei.Lai arī premjers Ivars Godmanis iepriekš kā iespējamo priekšnieka vietas izpildītāju nosauca Loskutova vietnieku Alvi Vilku, aģentūras BNS rīcībā esošā informācija liecina, ka uz laiku šos pienākumus pildīs Strīķe.

Šādam lēmumam neesot nekāda politiskā pamata, jo Vilks līdz jūlija vidum būs atvaļinājumā. Arī KNAB pārstāvis Andris Vitenburgs BNS apstiprināja, ka patlaban Vilks atrodas atvaļinājumā, jo viņam ar KNAB priekšnieka rīkojumu piešķirts kārtējais atvaļinājums no 25. jūnija līdz 15.jūlijam. Juta Strīķe joprojām pildot pienākumus un pagaidām nav plānojusi doties atvaļinājumā.

Ja svētdien Saeima nobalsos par Loskutova atlaišanu, uzreiz tikšot iecelts KNAB priekšnieka vietas izpildītājs. Tā, visticamāk, būs Strīķe.

Sestdien intervijā laikrakstam Latvijas Avīze J. Strīķe norāda, ka ikvienā iestādē atradīsies kāda joma, kas nav pilnīgi sakārtota. Turklāt arī valdība un Tieslietu ministrija gluži kā KNAB ir "sapratis, ka varēja izdarīt vairāk, jo šobrīd izveidota darba grupa, kurai jāizstrādā jauni Ministru kabineta noteikumi par lietisko pierādījumu glabāšanu.

Intervijā viņa pauž izbrīnu par motivāciju zagt operatīvos naudas līdzekļus un noraida versiju, ka naudu zadzēji 'aizņēmās', lai to vēlāk atliktu atpakaļ. Viņa uzsver, ka visi naudas līdzekļi bija nodoti, fiksējot konkrēto banknošu numuru zīmes un izmeklētājam, prokuroram vai citai personai izsniegt varēja tikai konkrētas banknotes. "Tāpēc versija par aizņemšanos un nolikšanu atpakaļ beigtos ar to, ka atklātos, ka numuru zīmes ir citas. Mēs ļoti ceram, ka tiks atklāts, kur ir nauda, un ka izdosies noskaidrot visus apstākļus," teic J. Strīķe. Viņa nekomentēja versiju par iespējamo provokāciju, vien paužot, ka "birojs ir ieinteresēts, lai tiktu noskaidroti visi apstākļi". Viņa arī teic, ka gadījumā, ja administratīvu pārkāpumu dēļ no priekšnieka amata tiks atbrīvots A. Loskutovs, radīsies jautājums, pie kādi būs tie kritēriji "pie kuriem būtu jāatkāpjas nākamajam biroja priekšniekam, ja administrēšanā tiks atklātas kādas nepilnības".

Vairākkārt norādot uz KNAB priekšnieka nozīmi korupcijas apkarošanas jomā, viņa teic, ka birojā ir profesionāla komanda, uzkrāta pieredze un iesāktas daudzas lietas, kuras darbinieki negatavojas pamest. "Liela nozīme ir personai, kas vada biroju, jo korupcijas apkarošana ir atkarīga arī no priekšnieka sadarbības ar mani kā vietnieci korupcijas apkarošanas jautājumos. Tā ir atkarīga no tā, vai biroja priekšnieks ieklausās vai neieklausās korupcijas apkarotāju ziņojumos, vajadzībās, veicot izmeklēšanu," laikrakstam pauž J. Strīķe.

Jau vēstīts, ka valdība pagājušā nedēļā, balstoties uz komisijas atzinumu, atbalstīja Loskutova atbrīvošanu no amata. Galīgais lēmums jāpieņem Saeimai, bet Juridiskā komisija jau atbalstījusi Loskutova atlaišanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASIET VĒL:

Valdībā cirkulē jauni dokumenti par KNAB priekšnieka iecelšanas kārtību

Vai Loskutova "kļūda" ir varas partiju "uzmešana"?


KNAB vadītāja atlaišanā saskata dubultstandartus



Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas